Afgelopen weekend was het Azaleapark in Zwolle het decor van een unieke beleefmiddag. Organisator Antea Group nodigde bewoners uit de buurt van het park uit om deel te nemen aan deze bijzondere interactieve middag. Het doel van de beleefmiddag was om bewoners te betrekken bij de herontwikkeling van het Azaleapark en hen te laten zien hoe het park er in de toekomst uit komt te zien. De middag kwam tot stand met medewerking van SportService Zwolle.

Antea Group is momenteel druk aan de slag met de herontwikkeling van het Azaleapark. Van het gedateerde park wordt een prachtige groene oase gemaakt, waar omwonenden kunnen sporten, spelen en elkaar ontmoeten. Het park krijgt een klimaatadaptief karakter en geeft ruimte aan biodiversiteit.

Een klimaatadaptief park

Met een slimme waterberging -onder het multifunctionele sportveld- wordt hittestress voorkomen en wordt er bij langdurige, intense neerslag minder wateroverlast verwacht in en rondom het park. De waterberging heeft een capaciteit van meer dan 500 m3. Dat staat gelijk aan 2500 regentonnen van 200 liter. Hierdoor ontstaat een klimaatadaptief park; een groene, natuurlijke beleefomgeving waar omwonenden kunnen samenkomen, sporten en spelen en waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

“Fantastisch om het toekomstige park al te kunnen zien door een Virtual reality bril! Het wordt zo mooi, ik kan niet wachten tot het park klaar is!”


Bewoner wijk Assendorp

Actief beleven en naar de toekomst kijken

Tijdens de beleefmiddag konden de bewoners van de wijk Assendorp genieten van allerlei activiteiten, zoals voetballen in een pannakooi, lekker eten bij de foodtruck en van koffie en drankjes bij de koffiebar. Ook konden ze een Virtual Reality-bril opzetten en zo een blik werpen op het toekomstige park (oplevering medio 2023). De robothond van Antea Group, Spot, was ook aanwezig en vermaakte klein en groot met zijn technische snufjes en kunstjes.

Informatie van experts

Alles wat je wilde weten over het nieuwe park werd verteld door verschillende experts. Kunststofleverancier Wavin uit Zwolle was van de partij, om de speciale ‘kratten’ te laten zien die worden gebruikt voor de waterberging.

De ingenieurs en Realisatie-experts van Antea Group stonden klaar om de bezoekers van de beleefmiddag te informeren over de werkzaamheden die allemaal komen kijken bij de herontwikkeling van het nieuwe Azaleapark. Want, wat doet een ingenieurs- en adviesbureau nou allemaal? De missie van Antea Group is om Nederland elke dag een stukje mooier maken. En dat sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in Zwolle. De gemeente Zwolle heeft de Zwolse Adaptatiestrategie ontwikkeld, een strategie om de stad aan te passen aan het nieuwe klimaat. Het Azaleapark is als groene (be)leefomgeving een mooi voorbeeld van hoe de stad Zwolle serieuze stappen neemt om de stad klimaatadaptief te maken voor de toekomst.

“Prachtig om zoveel bewoners te ontmoeten tijdens de beleefmiddag. Ik ben trots dat ik een bijdrage kan leveren aan dit mooi multifunctionele park.”


Jeroen Moes
Projectleider Antea Group

Trots op bijdrage

Antea Group is erg trots om een bijdrage te mogen leveren aan deze mooie groene ambitie van de gemeente Zwolle, die ervoor zorgt dat de leefbaarheid van de wijk Assendorp wordt verbeterd. De beleefmiddag werd georganiseerd vanwege het 70-jarige bestaan van Antea Group, waarbij er in verschillende Nederlandse steden zichtbaarheidsacties worden gehouden. Tijdens deze zichtbaarheidsacties staan telkens de werkzaamheden van de ingenieurs en adviseurs in onze leefomgeving centraal.

Met dit project dragen wij bij aan SDG 6: Schoon water en sanitair.

Groot succes

De beleefmiddag in het Azaleapark was een groot succes. De ruim 150 bezoekers waren enthousiast over de herontwikkeling van het park en onder de indruk van de Virtual Reality experience. Ook vonden ze het een leuke ervaring om tijdens de projectontwikkeling eens te kunnen kijken, omdat ze hun park toch wel een tijdje ‘kwijt’ zijn.

Antea Group is blij dat ze zoveel mensen heeft kunnen betrekken bij de herontwikkelingsplannen voor het Azaleapark en kijkt ernaar uit dat iedereen over een paar maanden kan genieten van deze prachtige groene parel.

Bekijk hier de 360 graden VR Experience ‘Azaleapark 2023, de groene (be)leefomgeving’

Open de link, kijk eerst naar beneden en klik op het Antea Group logo (op de grond). Nu kun je de toekomstige situatie bekijken. Veel plezier!

Klimaatbestendig en waterrobuust Nederland

Ontdek wat we nog meer doen op het gebied van water en bodem.

Klimaatbestendig en waterrobuust