Ga naar hoofdinhoud
Riolerings- en Afvalwatersystemen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Kies voor dé riolering- en IBA-specialist van Nederland

In de afdeling Realisatie van Antea Group vind je een specialist voor de aanleg, de vervanging en het beheer van riolering- en afvalwatersystemen. In stedelijk of landelijk gebied: we zijn thuis in elk stelsel. En we weten exact wat er bij de realisatie komt kijken. Dankzij dit inzicht én onze jarenlange ervaring zorgen we voor een veilige, efficiënte en slimme uitvoering van rioleringswerken.    

Riolering aanleggen: thuis in elk stelsel

Veel gemeenten en waterschappen investeren de komende jaren in hun riolering. Omdat het einde van de levensduur in zicht komt. Maar ook om beter bestand te zijn tegen wateroverlast. Of het nu gaat om de afkoppeling van hemelwater, het creëren van waterbergingen of de aansluiting van het buitengebied op het riool; je brengt met ons een aannemer aan boord die thuis is in elk stelsel. Schakel onze specialistische teams onder meer in voor de aanleg van:

 • Persleidingen (HPDE-leidingen);
 • Infiltratieriool;
 • Pompgemalen;
 • DWA en HWA riool (vrij verval);
 • Bergbezink-riool;
 • Wadi infiltratievoorziening;
 • Minizuiveringen (IBA’s).
Kies voor dé riolering- en IBA-specialist van Nederland
Kies voor dé riolering- en IBA-specialist van Nederland

Rioolaanleg: één partner voor het hele werkpakket

De aanleg van persleidingen, drukleidingen, kolken of beton en PVC-riool is precisiewerk. De planning is strak; omgevingshinder moet minimaal zijn en risico’s optimaal beheerst. Goed om te weten dat we in elke fase van het rioolwerk meerwaarde bieden. We doen dit met gespecialiseerde teams en eigen materieel. Hiermee garanderen we de kwaliteit van ons werk. Schakel ons in voor:

 • Engineering en dimensionering: in samenwerking met de ingenieurs van Antea Group
 • Grondwerk: graven van sleuven voor aansluiting op overlopen en kolken
 • Verhardingen: opbreken bestrating, opnieuw bestraten, asfalteren en betonverhardingen.
 • Aanleg en onderhoud riool: realiseren nieuwe riolering, onderhoud riolering, inspecties, woningaansluitingen. 
 • Omgevingscommunicatie: afstemmen met en informeren van bewoners, ondernemers en andere stakeholders. 
 • Coördineren: overige werkzaamheden zoals NUTS-partijen.

Specialist in IBA-systemen

Je vindt in ons een partner aan wie je het beheer en onderhoud van IBA-systemen met een gerust hart toevertrouwt. Samen met onze servicepartners hebben we ruim 1.600 IBA-systemen in beheer. Onze meerwaarde? We zorgen voor goede logistieke oplossingen en beschikken over kennis van verschillende systemen. Ook denken we mee over de optimalisatie van systemen voor meer zuiveringsrendement, minder storingen en efficiënter onderhoud.  

Preventief en correctief onderhoud IBA-systemen

Het preventief onderhoud van IBA’s doen we op basis van onderhoudsplannen. Gekwalificeerde service- en onderhoudsmonteurs voeren de werkzaamheden uit. Ook de communicatie en afstemming met gebruikers nemen we voor onze rekening. Daarnaast bieden we een storingsdienst. Gebruikers kunnen 24/7 doen: wij zorgen ervoor dat we snel een gekwalificeerde monteur ter plekke hebben.

Meer weten over deze dienst?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie