Ga naar hoofdinhoud
Aanleg boorlocaties voor geothermie
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Aanleg boorlocaties voor geothermie

Aanleg boorlocaties voor geothermie en aardwarmte

In de zoektocht naar schone energie zien we een groei van geothermie- en aardwarmteprojecten. Dit vraagt om de aanleg van nieuwe boorlocaties voor de winning van aardwarmte. Hiervoor is specifieke kennis nodig: van ontwerp tot en met de realisatie. Met Antea Realisatie haal je een ervaren partner aan boord die je vanaf het initiatief tot en met de uitvoering begeleidt.

Een partner voor het hele werkpakket

Grondwerk, aanleg van fundaties, boorkelders en verhardingen, bouwwegen. Voor de aanleg van een geothermie-locatie moet veel werk verzet worden. Technisch gezien, maar ook qua logistiek en planning. In Antea Realisatie vind je een specialist die het volledige werkpakket voor je uit handen neemt. Hiermee beschik je over één aanspreekpunt dat alles voor je regelt.

Het volledige werkpakket

Onze inzet kan al beginnen bij de initiatieffase en loopt via engineering en werkvoorbereiding door tot de uitvoering. Schakel ons in voor: 

  • Bodemonderzoek;

  • Civieltechnische engineering;

  • Grondwerk;

  • Aanleg conductorbuis en heipalen;

  • Plaatsen boorkelders, hemelwaterputten en betongoten;

  • Betonconstructie inclusief fundatie voor de boorinstallatie;

  • Asfaltverhardingen;

  • Hekwerken.

Realisatie boorlocatie aardwarmte

Goed om te weten dat er bij Antea Realisatie een ervaren team voor je klaar staat. Specialisten die al tientallen jaren boorlocaties in heel Nederland realiseren. Projectleiders, uitvoerders en vaklieden die weten wat er bij het realiseren van een boorlocatie komt kijken. Bijvoorbeeld hoe je deze projecten slim faseert. Maar ook hoe je alles op voorhand strak regelt (inkoop materieel) zodat je de aanleg van een boorlocatie binnen planning en budget realiseert.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

Onze specialisten werken volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. En ze werken met de nieuwste technieken. Denk aan sensoring (bodemmonitoring) en digitale tools voor data- en omgevingsmanagement. Met Antea Realisatie kies je bovendien voor duurzaam. We zijn NEN-EN-ISO14001 gecertificeerd en gecertificeerd voor trede 5 van de CO2-Prestatieladder. Dit zie je terug in onze werkwijze en oplossingen.

Ons track record

Dat we sterk zijn in de ontwikkeling van boorlocaties laten we ieder jaar opnieuw zien. Zo zijn we volop betrokken geweest bij het ontwerp, de engineering en realisatie van meerdere boorlocaties voor geothermie in het Westland. En hebben we in Naaldwijk een tweede geothermisch doublet gerealiseerd. Ook nabij Den Haag en Oostvoorne zijn we op diverse locaties betrokken bij de ontwikkeling van geothermie.

Boorlocatie voor geothermie aanleggen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie