Ga naar hoofdinhoud
Gebiedsinrichting
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Gebiedsinrichting

Als het om de inrichting van woon- werk- en recreatiegebieden gaat, dan wil je dat een werk goed en zorgvuldig wordt uitgevoerd. Binnen budget én binnen de planning die ervoor staat. Dan wil je een partner op wie je kunt bouwen. Een aannemer die denkt in oplossingen, die de vaart erin in houdt. Ook als een locatie uitdagingen met zich meebrengt.

De realisatiespecialist voor woon-, werk- en recreatiegebieden

Met de afdeling Realisatie van Antea Group kies je voor projectleiders, uitvoerders en vaklieden die gespecialiseerd zijn in de inrichting van de openbare ruimte. Of het nu gaat om de inrichting van een bedrijventerrein, een vakantiepark of een nieuw te ontwikkelen woonwijk: dankzij onze ervaring doorgronden we élke situatie en herkennen we kansen en risico’s.

Inrichting openbare ruimte

Wat opdrachtgevers in ons waarderen is dat we in staat zijn om te ‘ontzorgen’. Dit betekent dat je vanaf de projectstart één aanspreekpunt hebt die ál het werk aan de achterkant regelt. Zodat je erop kunt vertrouwen dat alles goed, volledig en op tijd gebeurt.

  • Uitwerken van schetsplannen tot Definitief Ontwerp (DO) en maatvast UitvoeringsOntwerp (UO);
  • Afstemming met betrokkenen, aanwonenden en bedrijven;
  • Coördinatie met NUTS-partijen;
  • De sloop van bestaande opstallen, verhardingen en infrastructuur;
  • Bouw- en woonrijp maken van binnenstedelijke locaties en uitbreidingsplannen;
  • Grondwerk en aanleg waterpartijen;
  • Aanleg van parkeerterreinen, stadspleinen, stadsparkenwandelpaden en fietspaden;
  • Terreininrichting: bruggen, groen, openbare verlichting, speelvoorzieningen.

Bouwrijp en woonrijp maken

Op zoek naar een partij die het bouwterrein gereed kan maken? Wij hebben alle expertise in huis om de grond schoon en vrij van obstakels te maken en te voorzien van de gewenste (nuts)voorzieningen. Bijvoorbeeld het slopen van een oude woning of het verwijderen van bomen en struiken, maar ook de aanleg van bouwwegen: dit valt onder bouwrijp maken. Bij het woonrijp maken van een bouwlocatie gaat het om het klaarmaken van de openbare ruimte en de infrastructuur. Zoals de aanleg van bestrating en beplanting, maar ook lantaarnpalen, speelplaatsen en afvalbakken.

Gebiedsinrichting
Gebiedsinrichting

Ook als het ingewikkeld wordt

Ontwikkelingen bij een spoorlijn, in binnenstedelijk gebied of op een voormalig fabrieksterrein: de inrichting van woon-, werk- en recreatiegebieden wordt steeds complexer. Ze lopen vaak parallel aan andere werkzaamheden. Een tegenvaller bij de één, heeft gevolgen voor de ander. In deze projecten ligt onze kracht. Want, als de aannemer van een landelijk advies- en ingenieursbureau zijn wij er ook wanneer jouw project om extra specialistische kennis vraagt. Denk aan het regelen van vergunningen, de inpassing in een bestemmingsplan of afstemming met een waterschap.

Van resultaatsverplichting tot bouwteamverband

We zijn veelzijdig in duurzame gebiedsontwikkeling. Maar, ook in de manier waarop we met jou als opdrachtgever samenwerken. Dit kan aan de hand van een bestek of op basis van een resultaatsverplichting. We werken ook steeds vaker samen in bouwteamverband. Door gebruik te maken van elkaars kennis en kwaliteiten, gaan we voor samenwerking én oplossingen die best-for-project zijn. 

Wil je meer informatie ontvangen? Wij helpen je graag verder!

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Specialist gezocht voor de inrichting van woon-, werk- en recreatiegebieden?

Contact één van onze experts.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie