Ga naar hoofdinhoud
Vaste betonnen bruggen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

In elke fase grip op constructieve veiligheid

Oersterk en enorme draagkracht. Zelfs de Romeinen kenden de voordelen al van beton. Niet voor niets dat ons land honderden betonnen bruggen en viaducten telt. Van al die constructies verwachten we dat deze constructief veilig zijn. Dit vraagt om kennis van ontwerp, onderhoud én beheer. Antea Group is dan de partner die je ondersteunt in de hele levenscyclus van vaste betonnen bruggen en viaducten.

Ontwerp vaste betonnen bruggen

Van tenderontwerp en definitief ontwerp tot het uitvoeringsontwerp: je vindt bij ons ontwerpers en constructeurs die vaste betonnen bruggen en viaducten tot hun specialisme hebben gemaakt. Ze bieden je diepgaande kennis rondom het ontwerp en de engineering van funderingen, onderbouw en draagconstructies. Dankzij onze praktische en theoretische kennis zorgen we voor een ontwerp dat economisch optimaal en technisch verantwoord is.

Innovatief bouwen, ontwerpen en monitoren

Goed om te weten dat je met Antea Group kiest voor een partner die continu verbetert. We zetten nieuwe technologieën en methodes in om tot goede integrale ontwerpen te komen, raakvlakken te managen, de samenwerking te verbeteren en de voortgang te bewaken. Denk aan 3D-ontwerpen, parametrisch ontwerpen, integraal BIM-ontwerp, drone-inspecties of het gebruik van Virtual Reality. Ook zetten we sensoring en data-science in voor de monitoring van betonnen bruggen.

Inspectie en beheer

De piek in de bouw van betonnen bruggen en viaducten lag rond 1970. Daarom voorzien we een groei van het aantal bruggen dat onderhoud nodig heeft: er wacht ons een grote vervangingsopgave. Dit maakt het van groot belang om betonnen constructies te monitoren en te inspecteren. Bij Antea Group vind je inspecteurs voor de uitvoering van inspecties (CUR117 en de NEN 2767), de analyse van constructieve veiligheid en de vertaling ervan naar concrete beheer- en onderhoudsplannen. 

In elke fase grip op constructieve veiligheid
In elke fase grip op constructieve veiligheid

Constructieve veiligheid bestaande bruggen en viaducten

Van veel betonnen bruggen en viaducten is niet bekend in hoeverre deze voldoen aan de huidige eisen en normen. Onze constructeurs voeren herberekeningen uit van je bestaande kunstwerkenareaal. Om dit op een efficiënte en effectieve wijze te doen, stemmen onze adviseurs de strategie met je af en zorgen wij voor een weloverwegen advies waarmee de constructieve veiligheid geborgd wordt.

3D-printen betonnen bruggen

De 3D-printtechniek maakt het mogelijk om betonnen bruggen binnen één dag te printen, waar op dit moment met een traditionele bouwwijze vier weken voor staan. Daarnaast zorgt 3D-printen voor optimaal materiaalgebruik en maakt het nieuwe architectonische vormen mogelijk. Wij zijn een pilot gestart om 3D-geprinte betonnen bruggen tot een serieus alternatief te maken voor traditionele bruggen. De eerste fietsbrug is inmiddels gerealiseerd:

Projecten van a tot z

Je vindt in ons niet alleen een partner die sterk is op onderdelen. We zijn vooral in staat om infraprojecten van a tot z te managen. Een betonnen brug realiseren of een bestaande betonnen brug renoveren? Onze projectmanagers brengen projecten verder. Ze overzien het geheel, weten welke stappen je moet nemen en hoe je stakeholders en belangen verbindt. Ze zijn in staat om projecten zo te organiseren dat ze binnen budget en planning blijven. Zo houd je maximaal grip op jouw project.

Bekijk ook andere diensten over beweegbare en vaste kunstwerken

Meer weten over deze dienst?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie