Ga naar hoofdinhoud
Kennispartner in de hele levenscyclus
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Heb je vragen?

Kennispartner in de hele levenscyclus

Ophaalbruggen, hefbruggen, draaibruggen of basculebruggen: ons land telt honderden beweegbare bruggen. En van al die bruggen verwachten we optimale veiligheid en beschikbaarheid. Dit vraagt om diepgaande kennis van ontwerp, onderhoud én beheer. In Antea Group tref je een infrapartner die alle expertise in huis heeft om je te ondersteunen in de hele levenscyclus van beweegbare bruggen.

Ontwerp beweegbare bruggen

Of het nu gaat om een tenderontwerp, definitief ontwerp of uitvoeringsontwerp, je vindt bij ons de meest ervaren ontwerpers van Nederland op het gebied van beweegbare bruggen. We beschikken over diepgaande en actuele kennis als het gaat om de verschillende disciplines van de beweegbare brug: draagconstructie, aandrijving- en bewegingsinstallatie, bediening en besturing. Vanuit onze praktische en theoretische kennis komen we tot een ontwerp dat economisch optimaal en technisch verantwoord is.  

Machinerichtlijn

Nieuwe beweegbare bruggen moeten voldoen aan actuele normen en richtlijnen zoals de machinerichtlijn. Maar ook bruggen die gerenoveerd worden, moeten vaak aan deze richtlijnen gaan voldoen. Van het proces van vooronderzoek, risicoanalyses tot het opstellen van een technisch dossier kun je ons inschakelen. Voor nieuwe én bestaande bruggen. Dit doen wij uiteraard met kennis van actuele normen en richtlijnen zoals NEN 3140, NEN 6787 en ISO 12100:2010.

Wetenschappelijk onderzoek naar bewegingswerken van bruggen

Een herberekening van bewegingswerken van bestaande beweegbare bruggen is vaak noodzakelijk om de veiligheid te waarborgen én de restlevensduur van bruggen in beeld te krijgen. Met de TU Delft doen we onderzoek naar het dynamisch gedrag van bewegingswerken. Hierdoor bieden we je diepgaande kennis van dynamica, levensduur en normeringen zodat we de veiligheid van bruggen en bewegingswerken aantoonbaar kunnen maken en aanvullende maatregelen kunnen beperken.

 

 

RAMS-analyse beweegbare bruggen

Betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn van groot belang. De RAMS-analyse is dan een zeer geschikte methode om inzicht te verkrijgen in de prestaties van bestaande systemen en de faalmechanismen. Dit biedt aanknopingspunten om risicogestuurde onderhoudsplannen op te stellen. Daarnaast zijn we in staat om de RAMS-analyse in verschillende stadia van het ontwerpproces op te nemen; hierdoor maken we de vereiste prestaties op voorhand aantoonbaar.

We zoeken nog collega's!

Kennispartner in de hele levenscyclus
Kennispartner in de hele levenscyclus

Beheer en onderhoud beweegbare bruggen

Het beheer, of assetmanagement, begint bij het opstellen van beleid en vaststellen van de gewenste presentaties: nu en in de toekomst. Wat betekent een veilige brug nu en later en welke beschikbaarheid moet deze hebben?

De tweede stap is het in beeld brengen van de actuele conditie, de risico’s en levensduur van beweegbare bruggen. De gewenste prestaties, de actuele conditie en risico’s zijn vervolgens input voor het instandhoudingsplan van de brug op basis waarvan je de brug kunt beheren.

Antea Group ondersteunt en adviseert je als beheerder om tot gerichte investeringen in onderhoud, renovatie of vervanging te komen.

Duurzaamheid en circulariteit

Duurzaamheid en circulariteit zijn steeds meer vast onderdeel van de projecten die we uitvoeren. Ook op deze aspecten adviseren wij je bij het ontwerp en beheer van beweegbare bruggen. Hierin neemt Antea Group ook een voortrekkersrol door onder andere betrokken te zijn bij de NTA 8086 IFD-bouw beweegbare bruggen.

Projecten van a tot z

We zijn niet alleen sterk op onderdelen. We zijn vooral in staat om de integraliteit van de ingewikkelde ontwerpvraagstukken te bewaken en onze vakinhoudelijke expertise in alle fase van je project in te zetten.  

Een beweegbare brug realiseren of een bestaande brug renoveren? Onze projectmanagers brengen je project verder. Ze overzien het geheel, weten welke stappen je moet nemen, hoe je stakeholders betrekt en verschillende belangen verbindt. Ze zijn in staat om projecten zo te organiseren dat ze binnen budget en planning blijven. Zo houd je maximaal grip op jouw project.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook andere diensten over beweegbare en vaste kunstwerken

Meer weten over deze dienst?

Neem contact met ons op.