De InfraTech vindt plaats van 14 t/m 17 januari 2025 in Ahoy Rotterdam. InfraTech is de beurs en het kennisplatform waar opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. Natuurlijk is ook Antea Group aanwezig op deze beurs, je vindt ons op stand 4.302.
Ga naar de website van InfraTech om kaarten te bestellen.
Zien we jou op de InfraTech 2025?
Tijdens InfraTech komt de infrasector samen om verbindingen te leggen, samenwerkingen te versterken, kennis te delen en elkaar te inspireren. Ontmoeten, kennisoverdracht en innovatie staan centraal. Ga met ons in gesprek over de toekomst van de Nederlandse infrastructuur. Of woon één of meerdere kennissessies bij van onze experts!
Een aantal programmaonderdelen die je niet wilt missen:
Dinsdag 14 januari 12:00 - 13:00 uur
Jong NL-Ingenieurs: V&R Connect
In het kader van de Doe & Durf competitie voor jonge ingenieurs zijn er in 2024 een drietal voorstellen ingediend. Gemene deler is deze allemaal in het kader van de Vervangingsopgave een innovatief idee beschrijven om de bereikbaarheid op regionaal niveau toekomst-proof te maken. Antea Group heeft deelgenomen aan deze competitie en gewonnen met de tool V&R Connect.
De webapplicatie V&R Connect kan de V&R-opgave van een regio integraal beschouwen en de geplande werkzaamheden van de beheerders op elkaar afstemmen, waardoor verkeershinder geminimaliseerd en regionale bereikbaarheid geborgd worden.
- Locatie: CROW - Dock 1A
Woensdag 15 januari 14:30 - 15:30 uur
Water en bodem sturend in laag Nederland: hoe dan?
Wat is het gedachtegoed Water en bodem sturend? Waarom is dit ongeacht de politieke wind een no-brainer? En hoe implementeer je dit in het laagliggende, druk bebouwde deel van Nederland? Deze en uw vragen beantwoorden wij in het Kennistheater.
- Heleen van der Kooij, senior adviseur Water & Ecologie
- Locatie: Kennistheater
Donderdag 16 januari 15:30 - 16:30 uur
De kracht van een portfolioaanpak
De afgelopen 6 jaar hebben wij samen met provincie Zuid-Holland en aannemer Mourik o.b.v. een portfolioaanpak de bruggen over het Merwedekanaal gerenoveerd. Wat is de kracht van die aanpak? Wat zijn de succesfactoren? En wat zijn de aandachtspunten?
Na 6 jaar renoveren van beweegbare bruggen renoveren op basis van een portfolioaanpak en in bouwteams, delen wij onze ervaringen.
- Erik Deuring, adviesgroepmanager Kunstwerken
- Jan Roeleveld, projectmanager Kunstwerken
- Locatie: Kennistheater
Wie ontmoet je wanneer in onze stand?
- Dinsdag 14 januari 13:00 uur: Rutger Verschelling, senior adviseur Verkeer. Hij vertelt je alles over de toenemende mogelijkheden om goederen slim te vervoeren. Dit vraagt ook om data-gedreven inzichten waarmee toekomstige scenario’s op micro- en macroniveau kunnen worden doorgerekend. Het combineren van verschillende databronnen biedt hierbij kansen, onder andere om grip te krijgen op de locatie en hoeveelheid van logistieke stromen en bouwverkeer. Deze inzichten zijn cruciaal om maatregelen en toekomstscenario’s voor stromen van bouwverkeer en logistiek te simuleren. Rutger neemt je mee in de analyses die ontwikkeld zijn voor een praktijkcasus in Rotterdam.
- Dinsdag 14 januari 13:30-15:00 uur: Karen Niesing, adviseur Contracten. Live demo Contractenkiezer. Karen vertelt graag alles over de Contractenkiezer van Antea Group. Met de Contractenkiezer adviseren we publieke en private opdrachtgevers over contractkeuzes en de wijze waarop projecten het beste aanbesteed kunnen worden. Deze methodiek geeft inzicht in projecten en processen en is inmiddels meerdere malen succesvol toegepast bij gemeenten, waterschappen en provincies.
- Dinsdag 14 januari 15:00 uur: Arjan Ooms, projectmanager Digitale Ruimte. Arjan geeft een visie op de veranderende wereld van het instandhouden van kunstwerken en de rol van data en monitoring hierin. Onder andere het project Noordtunnel komt aan bod. Antea Group heeft voor Rijkswaterstaat en in samenwerking met Centrum voor Ondergrond Bouwen (COB) de tunnel volledig voorzien van uiterst nauwkeurige sensoren. Die houden het gedrag van de tunnel continu in de gaten voor de planning van toekomstig onderhoud.
- Woensdag 15 januari 12:00 uur: Joost Engelhart, senior adviseur Contracten en Gijsbert de Waerd van Universiteit Twente. Over programmatisch samenwerken. Het onderzoek van Joost en Gijsbert richt zich op samenwerking in de bouw- en infrasector, met aandacht voor het perspectief van leveranciers. Gijsbert neemt ons mee in de 'lessons learned' van samenwerken in programma's en ecosystemen binnen de projectgebaseerde bouw- en infrasector.
- Woensdag 15 januari 13:30-15:00 uur: Kyara Cooper-Lobies, adviseur Contracten. Live demo Contractenkiezer. Kyara vertelt graag alles over de Contractenkiezer van Antea Group. Met de Contractenkiezer adviseren we publieke en private opdrachtgevers over contractkeuzes en de wijze waarop projecten het beste aanbesteed kunnen worden. Deze methodiek geeft inzicht in projecten en processen en is inmiddels meerdere malen succesvol toegepast bij gemeenten, waterschappen en provincies.
- Woensdag 15 januari 15:00 uur: René Rummens. Binnen de energietransitie komt er grote druk te liggen op de kabels- en leidingensector om de werkzaamheden uit te voeren. Voordat de schop in de grond gaat, moeten eerst allerlei vooronderzoeken worden gedaan, van bodemonderzoek tot stikstofberekeningen en van archeologisch onderzoek tot de aanwezigheid van ontplofbare oorlogsresten. Het uitvoeren van deze onderzoeken op traditionele wijze is kostbaar en tijdrovend. De vraag naar digitale oplossingen die de risico’s van deze conditionerende onderzoeken snel in kaart brengen, neemt toe. Vroegtijdig inzicht in de risico’s afkomstig uit de verschillende vooronderzoeken wordt steeds belangrijker om de planningen te halen. Met de digitale producten van Antea Group bieden we een passende oplossing.
- Woensdag 15 januari 16:00 uur: Bart Franken, projectmanager Water & Ecologie. Natuurinclusief bouwen biedt ruimte voor mens, plant en dier om samen te genieten van de beperkte ruimte die er is. Bart neemt je mee in de het wat en hoe met voorbeelden en voordelen.
- Donderdag 16 januari 11:30 - 13:00 uur en 14:00 - 16:00 uur: Christof Linke en Tom van der Meijs. Live demo Projectbeheersing. Aan de hand van een praatplaat en Projectbeheersing menukaart vertellen Christof en Tom over onze visie op Projectbeheersing.
- Donderdag 16 januari 13:00 uur: Nicolle van Beers, projectmanager Vergunningen & Procedures. Bouwen onder de Wet kwaliteitsborging: door deze wet moet de bouwer voor eenvoudigere nieuwe bouwwerken een onafhankelijke kwaliteitsborger inschakelen. De kwaliteitsborger toetst of het bouwwerk voldoet aan de technische bouwregels in plaats van de toezichthouder van de gemeente.
- Donderdag 14:00 uur: Tim Bulk, adviseur Beheer. Dashboard Fysieke Leefomgeving. Alle opgaven en transities komen samen in de openbare ruimte. Naast het onderhoud en de instandhouding heeft de beheerder te maken met de vervangingsopgave, klimaatadaptatie, waterberging en hittestress. Hoe houd je overzicht? Met het Dashboard Fysieke Leefomgeving krijg je focus en ontstaat er een basis voor opgavegericht werken bij beheer van de leefomgeving. Wat betekent dit voor jouw assets en objecten?
- Vrijdag 17 januari 11:00-13:00 en 14:30-16:00 uur: Alex de Vos, projectmanager contracten. Alex vertelt graag alles over de Contractenkiezer van Antea Group. Met de Contractenkiezer adviseren we publieke en private opdrachtgevers over contractkeuzes en de wijze waarop projecten het beste aanbesteed kunnen worden. Deze methodiek geeft inzicht in projecten en processen en is inmiddels meerdere malen succesvol toegepast bij gemeenten, waterschappen en provincies.
- Vrijdag 17 januari 13:00 uur: Frank Sengers. Oogsten en benutten circulair bouwmateriaal: viaducten van hergebruikte materialen.
- Vrijdag 17 januari, 14:00 uur: Joris van Nuland, senior adviseur Contracten. Joris vertelt je over één van onze nieuwste innovaties: de eisengenerator. Deze op AI-gebaseerde dienst bevat een algoritme voor tekstherkenning, dat Joris heeft getraind, en kan automatisch object- en proceseisen voor infrastructurele werken uit teksten herleiden en structureren. Ook in tendertrajecten, waar vaak tientallen documenten van verschillende stakeholders moeten worden geanalyseerd, biedt de Eisengenerator aanzienlijke tijdwinst en zorgt het voor completere eisensets. Dankzij deze technologie kunnen conflicterende eisen snel worden geïdentificeerd, waardoor risico’s en faalkosten worden geminimaliseerd bij het ontwerpen van infrastructuur. Zie ook: ‘Taaltechnologie is een verrijking voor het ingenieursvak’
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met ons op.