Ga naar hoofdinhoud
Contractenkiezer
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Een slimme methodiek voor de juiste keuze

Antea Group heeft een methodiek ontwikkeld om publieke en private opdrachtgevers te adviseren over contractkeuzes en de wijze waarop projecten het beste aanbesteed kunnen worden: de Contractenkiezer. Deze methodiek geeft inzicht in projecten en processen en is inmiddels meerdere malen succesvol toegepast bij gemeenten, waterschappen en provincies.

De juiste prioriteit

Zonder contract geen succesvol project. Maar wat is de meest geschikte contract- en aanbestedingsvorm voor mijn project? Hoe zit het met de kwaliteit, de kansen en de risico’s? Is er ruimte voor innovatie of is het voorschrijven van een oplossing de juiste keuze? Hoe overtuig ik mijn eigen organisatie voor het kiezen van een bepaalde contract- en aanbestedingsvorm? En hoe bepaal ik mijn strategie op het niveau van programma?

Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Voor het vinden van een passend contract is het noodzakelijk om eerst te bepalen wat echt belangrijk is in het project. Aan welke aspecten zoals vertrouwen, samenwerken, innovatie of juist recht-toe-recht-aan geven we prioriteit? En wie is verantwoordelijk voor het ontwerp en draagt daar de risico’s van? Aan de hand van De Contractenkiezer brengen we belangrijke zaken in beeld zoals context, risico’s & kansen en beschikbare kennis binnen de organisatie en markt. De Contractenkiezer kan ook in een online sessie worden uitgevoerd.

Een slimme methodiek voor de juiste keuze
Een slimme methodiek voor de juiste keuze

Een objectieve keuze

Aan de hand van bovengenoemde thema’s krijgen de verschillende contractvormen een score. Daarbij worden de nieuwe contractvormen, maar ook de traditionele contractvormen in acht genomen. Vanuit deze score maken we vervolgens een objectieve keuze voor het beste contract. Maar: onze adviezen reiken (nog) verder. Antea Group levert namelijk een kwalitatieve reflectie op het resultaat en advies over het succesvol voorbereiden en realiseren van het contract. Vanuit deze methodiek en adviezen maken we een keuze uit de verschillende contract- en aanbestedingsvormen:

  • RAW contract;
  • Bouwteam;
  • Design & Construct;
  • Turn Key / PPS contract;
  • General Contracting of Build, Operate of Finance & Transfer;
  • UAV-gc;
  • Etc.

Naast het realiseren van het contract is Antea Group instaat te adviseren in eventueel circulair aanbesteden en in het geval van geïntegreerde contracten ook in de opvolgende systeemgerichte en dynamische contractbeheersing.

De Contractenkiezer kan fysiek of in een online sessie uitgevoerd worden. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Heb je vragen of wil je een afspraak over de Contractenkiezer?

Neem contact met ons op.