Ga naar hoofdinhoud
Assetmanagement contracten
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Slim en toekomstgericht managen van infrastructuur

De assets waarvoor je verantwoordelijk bent, zijn van grote waarde. Assetmanagement openbare ruimte vraagt om maatwerk. Hoe kun je voorzien in een toekomstbestendige en duurzame infrastructuur, hoe en waarop ga je sturen, maar ook: hoe organiseer je dat zo slim mogelijk met onderhoudspartijen? Het beheer en onderhoud ervan wil je daarom neerleggen bij een partij waar je - voor langere tijd - op kunt vertrouwen. Toegewijd aan jouw organisatie; passend bij de ambities die je hebt en de prestaties die je verwacht. Zo’n succesvolle samenwerking begint bij een goed contract. In Antea Group vind je een partner waarmee je die basis legt. 

Wie het beheer en onderhoud van assets uitbesteedt, gaat voor langere tijd een verbintenis aan. Hiervoor wil je de best beschikbare onderhoudspartij contracteren. Een partij die het werk vandaag goed regelt, maar die ook meegroeit met jouw strategie voor (over)morgen. Een uitdaging, zeker wanneer je veel verantwoordelijkheid en eigen initiatief bij een opdracht-nemer neerlegt. Dan gaat assetmanagement niet alleen over techniek, maar ook over samenwerking en de kennis en competenties die een serviceprovider inbrengt. Het vertalen van deze ambities en doelen vindt plaats in een ‘prestatiecontract’ waarbij veelal als basis wordt gekozen voor een vraagspecificatie UAV GC. Deze wordt door Antea Group zorgvuldig opgesteld met de beproefde Werkwijzer Contracten.  

Thuis in techniek én proces

Goed om te weten dat je in Antea Group een partner treft waarmee je – stap voor stap – tot een contract komt dat past bij jóuw organisatie, opgave en eisenpakket. Een partij die in de huid van jouw organisatie kruipt, die de juiste vragen stelt: hoe ziet jullie opgave eruit, wat is jullie visie, wat verwachten jullie van een opdrachtnemer? Onze kracht is dat we thuis zijn in de technische aspecten van assetmanagement, maar ook oog hebben voor zaken als informatiemanagement, organisatieprocessen en samenwerking.

Onderdelen contractmanagement

Een assetmanagementopgave ziet er in elke organisatie net iets anders uit. Wat het vertrekpunt ook is: wij bieden maatwerktrajecten. Hierin gaan we samen op weg om helder te krijgen waar jouw organisatie staat en wat jullie line of sight is. Onze aanpak – waarbij alles draait om acceptatie, haalbaarheid en maakbaarheid - bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Inventarisatie- en gespreksrondes
  • Analyse assetmanagement-opgave
  • Advies rondom contract- en aanbestedingsstrategie
  • Werkprocessen, protocollen en handelingsperspectieven
  • Opstellen contracten en strategische projectplannen
  • Marktconsultaties
  • Aanbestedingstrajecten
  • Coaching en toetsing
  • Projectmanagement
Slim en toekomstgericht managen van infrastructuur
Slim en toekomstgericht managen van infrastructuur

Bouwen aan een sterke samenwerking

Onze meerwaarde als ingenieurs- en adviesbureau is dat wij op elk aspect van assetmanagement en contractvorming de deskundigheid in huis hebben. Je vindt bij ons de beste experts van Nederland op het gebied van beheer en onderhoud. Maar ook specialisten op het gebied van data, juridische zaken, organisatie- en risicomanagement. En als het contract eenmaal is aanbesteed, kun je ons inschakelen om door middel van coaching en toetsing verder te bouwen aan de samenwerking tussen jouw organisatie en de serviceprovider.

Succesvol contractmanagement

Antea Group wordt door verschillende beheerpartijen ingeschakeld voor het inrichten van hun assetmanagementcontracten. Zo hebben we voor de Provincie Noord-Brabant succesvol een omvangrijk contract op de markt gezet voor het beheer van het wegareaal en voor de Provincie Zuid-Holland een contract voor beweegbare kunstwerken. Voor partijen zoals Havenbedrijf Moerdijk, zijn wij de partner bij het vormgeven van hun contracten voor het beheer en onderhoud van hun assets. Voor ASML zijn wij vanuit een coördinerende en faciliterende rol verantwoordelijk voor de volledige onderhoudsorganisatie. 

Slim en toekomstgericht managen van infrastructuur

Ook aan de slag met de contractvorming voor assetmanagement?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Projecten

alt-text

Antea Group stelt contractenmix op voor onderhoud aan rijksvaarwegen

Ook aan de slag met de contractvorming voor assetmanagement?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie