Ga naar hoofdinhoud
Best Value en Vested
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Best Value en Vested

Best Value en Vested: een optimale onderlinge verstandhouding

Bij Best Value en Vested draait het om de verstandhouding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer bij de uitvoering van het project. Best Value staat voor een aanpak voor het vinden en inzetten van de best beschikbare expert om het hele project op voorhand te doorgronden, dit noemen wij ook wel de ‘Best Value procurement aanbesteding’. Vested is een manier voor optimale samenwerking, waarbij beide partijen winst zien in het gezamenlijk resultaat.

Kennis en kunde van contractvormen

De beste expert levert de beste waarde aan de opdrachtgever. Dat is de essentie van Best Value. Door vooraf het project goed te doorgronden, worden alle risico’s in kaart gebracht. Door die risico’s vanaf het begin te beheersen worden faalkosten geminimaliseerd en de planning gerealiseerd. Antea Group beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in zeer diverse Best Value tenders en projecten. Naast de toepassing van Best Value in onze eigen advies- en ingenieursdiensten, speelt het ook een belangrijke rol bij de realisatie van uiteenlopende projecten van onze opdrachtgevers.

We begeleiden onze opdrachtgevers in alle fasen van een Best Value proces: van voorbereidingen tot contractmanagement en van inschrijving tot oplevering. Dat doen we vanuit ons team met ruim 15, zowel Best Value A+, A en B+ gecertificeerde ingenieurs en adviseurs met relevante projectervaring. Samen staan zij voor een gedegen en bewezen effectieve Best Value aanpak. Wat ons onderscheidt? We blijven ingenieurs. En doorgronden niet alleen de Best Value methodiek, maar snappen ook de technische inhoud van het project. Dat maakt onze adviseurs uniek. 

Best Value en Vested: een optimale onderlinge verstandhouding
Best Value en Vested: een optimale onderlinge verstandhouding

Samen sterk met contracten

Vested staat voor Vested Outsourcing. Binnen dit samenwerkingsmodel staat wederzijdse creatie voorop. Deze aanpak staat in het teken van wat beide partijen (opdrachtgever en opdrachtnemer) willen bereiken binnen hun partnership. Ze streven naar gezamenlijk succes. Oftewel: de uitkomsten zijn belangrijker dan wat het project oplevert in transacties of activiteiten. Een belangrijke voorwaarde hierbij is het beschrijven van de gewenste resultaten enerzijds en het meten van de uitkomsten anderzijds. 

Bij Vested beschikken de betrokken partners over een transparant waarderingsmodel met beloningen die zijn gebaseerd op de totale kosten. De focus ligt dus niet alleen op de prijs. Kortom: samen winnen en samen verliezen. Een kwestie van optimale samenwerking, gedeelde doelstellingen en gezamenlijke resultaten.

Heb je vragen over de methodiek, wil je een training volgen, opgeleid worden in of begeleiding krijgen bij één van deze relationele contractvormen? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen over de methodiek of wil je graag een training volgen?

Neem contact met ons op.