Ga naar hoofdinhoud
Systeemgerichte contractbeheersing (SCB)
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Systeemgerichte contractbeheersing (SCB)

Optimale samenwerking voor optimaal resultaat

Infrastructurele projecten worden steeds complexer. Niet alleen in techniek, maar zeker als het gaat om rolverdeling en verantwoordelijkheden. Dit vraagt om stevig contractmanagement. Van voorbereiding en aanbesteding tot beheersing. Antea Group versterkt de verbinding en samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Tenslotte hebben beide partijen er belang bij het project zo goed mogelijk uit te voeren. Naast de kwaliteit, speelt hierbij ook geld, (politieke) druk, planning en prestige een rol.

Gelijkwaardig acteren

Stuk voor stuk kun je deze belangen het beste samen invullen. Daarbij zorgen succesfactoren zoals duidelijk communiceren, openheid, eerlijkheid, wederzijds respect, wederzijdse belangen en een grote betrokkenheid een bepalende rol. De uitdagende dynamiek van veel projecten vraagt om optimalisatie, verbetering en evenwicht. Er is een groeiende behoefte om alle mogelijke kennis en capaciteit direct voorhanden te hebben. Hierdoor wordt de juiste synergie en samenwerking in projecten steeds belangrijker.

Succesvol contractmanagement wordt voornamelijk gevormd door een opstelling van gelijkwaardigheid in combinatie met de aanwezigheid van de juiste contractuele- en technische kennis en kunde. Alleen dan kun je snel schakelen tussen project en inhoud. Antea Group focust daarom op samenwerking tussen alle betrokken partijen. Het is belangrijk om de juiste mensen met de juiste kwaliteiten op de juiste plek in te zetten. Een goede samenwerking valt of staat met het bewustzijn dat communicatie en informatie overdracht cruciaal zijn.

Optimale samenwerking voor optimaal resultaat
Optimale samenwerking voor optimaal resultaat

Geen stagnatie

Antea Group hanteert een duidelijke visie op het gebied van contractmanagement, genoemd: dynamisch contractmanagement. Met dynamisch contractmanagement koppelen we onze brede vakinhoudelijke kennis aan het verbinden en samenwerken van alle betrokken partijen en belangen. Zo’n optimale samenwerking zorgt voor een efficiënte doorloop van de processen. Gedeelde verantwoordelijkheden, open communicatie en de bereidheid om altijd samen oplossingen te zoeken en vinden is hierbij van het allergrootste belang.

Vraag de gratis Werkwijzer Dynamische Contractbeheersing aan

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Heb je vragen of wil je een afspraak over contractmanagement?

Neem contact met ons op.