De expert weer aan zet, dat is waar het bij Best Value Procurement om draait. Om projectrisico’s te minimaliseren wil je niet zomaar iedereen inhuren, maar alleen dié expert die de projectdoelstellingen gaat realiseren. Maar hoe vind je die expert? Of hoe kun je als leverancier jouw expertise laten zien?

Meld je nu aan

De best (beschikbare) expert

Best Value Procurement is een aanpak omtrent het vinden en inzetten van de beste (beschikbare) expert voor het project. En daarmee de beste waarde te leveren aan de opdrachtgever. Want een echte expert doorgrondt het hele project op voorhand. Daardoor kan hij of zij aan de voorkant alle risico’s inschatten en bij voorbaat al beheersen, waardoor faalkosten worden geminimaliseerd en de planning wordt gehaald.

Je hebt kennis gemaakt met Best Value en wilt er dolgraag mee aan de slag. Maar wat betekent het voor je team? Wat is er anders aan en zijn je collega’s hier wel geschikt voor?


Frank Smit
Projectmanager contracten

Klaar voor Best Value

In het Best Value Readiness Assessment gaan we op zoek naar de mate waarin jij en je team ‘klaar’ zijn voor een Best Value project. We kijken naar:

  • Welke invloed hebben persoonlijke stijlen en karakters?
  • Welke zitten er in jouw team?
  • Welke sturing krijgt je team en welke managementstijl wordt toegepast?
  • Wat zijn de verwachtingen over samenwerking, proces en de relatie met de expert?
  • Wat zijn de interne (politieke) verhoudingen en welke invloed hebben die op een Best Value project?

Training op maat

Het Best Value readiness assessment geeft in een sessie van één dag inzicht in de mate waarin jij en je team klaar zijn om met Best Value aan de slag te gaan, èn hoe je de valkuilen kunt omzeilen. Na afloop weet je of de Best Value projectmethodiek binnen jouw organisatie past. De training is geschikt voor inkoopmanagers, tendermanagers en HR consultants. 

Er staan geen vaste data voor deze training gepland. Wij bieden onze trainingen graag op maat aan. Waar mogelijk digitaal in de vorm van een webinar, waar nodig op locatie, in company of één van onze kantoren.