De expert weer aan zet, dat is waar het bij Best Value Procurement om draait. Om projectrisico’s te minimaliseren wil je niet zomaar iedereen inhuren, maar alleen dié expert die de projectdoelstellingen gaat realiseren. Maar hoe vind je die expert? Of hoe kun je als leverancier je expertise laten zien?

Meld je nu aan

Een inkooptrucje

Ooit was Best Value een inkooptrucje en vooral van belang voor de tendermanagers en projectleiders van jouw organisatie. Inmiddels worden hele portefeuilles met deze samenwerkingsvorm aanbesteed. En vraagt het marktpartijen om zich te onderscheiden op datgeen waar zij ècht goed in zijn. Gebaseerd op aantoonbare prestaties en resultaten uit het verleden.

Wat vraagt dat van je als directie op strategisch en tactisch bedrijfsniveau? Wat moeten je managers weten om jouw project en tenderteams te kunnen ondersteunen, anders dan bij een traditionele aanpak?


Frank Smit
Projectmanager contracten

Strategische positionering

Onze top-management training richt zich op de directie en management van middelgrote tot grote marktpartijen en behandelt in een dag:

  • De theorie van Best Value en de impact ervan op de strategische marktvisie;
  • Op risicomanagement in relatie tot tender aanpak;
  • Interne communicatie en management stijlen;
  • Business Intelligence en het meten van prestaties;
  • Winstoptimalisatie in projecten en door supply chain management.

Na afloop van de training ben je beter in staat faalkosten in je organisatie aan te wijzen, rendement op projecten te vergroten en je organisatie strategisch te positioneren.

Er staan geen vaste data voor deze training gepland. Wij bieden onze trainingen graag op maat aan. Waar mogelijk digitaal in de vorm van een webinar, waar nodig op locatie, in company of één van onze kantoren.