De expert weer aan zet, dat is waar het bij Best Value Procurement om draait. Om projectrisico’s te minimaliseren wil je niet zomaar iedereen inhuren, maar alleen dié expert die de projectdoelstellingen gaat realiseren. Maar hoe vind je die expert? Of hoe kun je als leverancier jouw expertise laten zien?

Meld je nu aan

Best Value interview: welke vragen kun je verwachten?

Je bent opdrachtgever of heb je ingeschreven voor een Best Value opdracht. Om de beste kandidaat te selecteren, gaat een interviewtraject van start. Waar moet je als opdrachtgever op letten? Welke vragen kun je verwachten als inschrijver? Onze Best Value specialisten kennen beide kanten van de medaille en kunnen je uitstekend voorbereiden.

Je hebt al gekozen voor een Best Value project, maar nog geen beeld van de invulling van de interviews. Wie gaat ze afnemen en hoe werkt dat? Wat mag ik vragen? En hoe moet ik dat vragen? Mag ik doorvragen of per interview andere vragen stellen? En hoe beoordeel je een interview? Wanneer is het Best Value proof, waar moet je op letten? En belangrijker, wanneer loop ik juridisch gevaar? Hoe bewaak ik het ‘level playing field?’ En hoe voorkom ik bezwaren?

Het blijft een aanbesteding en daar horen spelregels bij. We helpen je graag in de voorbereiding, het trainen op interviewstijlen en het beoordelen van interviews.


Frank Smit
Projectmanager contracten

Een interview als onderdeel van de inschrijving? Geen punt. Toch? Het interview bij een Best Value proces maakt in de regel 20% van de score uit. En meer dan 60% van de sleutelfunctionarissen ziet op tegen dit onderdeel. Het is anders dan een gesprek, de beoordelaars letten op specifieke Best Value kenmerken en natuurlijk wil men expertise horen. Hoe zorg je voor een topscore?

Maximale kans op hoge score

Onze training bestaat uit drie halve, intensieve dagen. In de eerste sessie confronteren we door simulatie, evaluatie en uitleg. In de tweede sessie werken we toe naar een vertrouwende manier van eenduidig antwoorden zonder jargon en op basis van meetbare ervaring. De derde sessie maakt bewust bekwaam en zorgt voor ongeforceerd antwoorden in een logische stijl met een maximale kans op een hoge score.

Er staan geen vaste data voor deze training gepland. Wij bieden onze trainingen graag op maat aan. Waar mogelijk digitaal in de vorm van een webinar, waar nodig op locatie, in company of één van onze kantoren.