Ga naar hoofdinhoud
Onderdoorgangen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Onderdoorgangen

Op de plekken waar wegen en spoor elkaar kruisen, telt ons land honderden onderdoorgangen. En van al die tunnelconstructies verwachten we optimale veiligheid en beschikbaarheid. Dit vraagt om diepgaande kennis van ontwerp, onderhoud én beheer. In Antea Group tref je een erkend ingenieurs- en adviesbureau om de hele levenscyclus van onderdoorgangen te managen.

Onderdoorgangen: geen doornsnee-constructies

Doorgaand weg- en treinverkeer en beperkte bouwruimte: de realisatie van een tunnel onder het spoor moet aan strenge eisen voldoen. Onderdoorgangen vragen daarom om specifieke kennis. Van civiele techniek, van werken op en aan het spoor. Maar net zo goed van alle procedures, voorschriften en regelgeving die hierbij komen kijken. Antea Group is een partner die in elke fase van een ondertunnelingsproject meerwaarde biedt. 

 • Civiel en werktuigbouwkundig ontwerp (VO, DO en UO);
 • Opstellen van het bestek of UAV-gc contract, beoordelen van aanbestedingen;
 • Uitvoeren van een natuurtoets, waterbodem- en grondonderzoek;
 • RAMS-analyses;
 • Kabel- en leidingenonderzoek;
 • Verzorgen van de vergunningen;
 • Contractbeheersing en directievoering;
 • Inspecties.

Onderdoorgangen: éen partij voor het hele werk

Je kunt ons op onderdelen inschakelen. Maar we kunnen ook het hele werkpakket van je overnemen: van ‘tekentafel tot en met de realisatie’. Dit betekent dat je tijdens het hele realisatie- of beheerproces één partner aan je zij hebt. Een partij die zorgt voor een vloeiende samenwerking met leveranciers, aannemers en installateurs en die kritisch kijkt naar oplossingen. Die stuurt op risico’s, planning en budget. Dit zorgt voor betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter proces.

Onderdoorgangen
Onderdoorgangen

De TunnelAlliantie

In Nederland gaan we voor maximale veiligheid op en rondom het spoor. Daarom willen we gevaarlijke gelijkvloerse spoorkruisingen zoveel mogelijk vervangen door onderdoorgangen. Met de TunnelAlliantie lanceerde ProRail een programma om tunnels sneller en slimmer te realiseren. Antea Group is een erkend partner om deze Alliantieprojecten tot in de puntjes voor te bereiden en te realiseren. Van ontwerp, conditionerende onderzoeken tot budgetramingen: we zorgen voor een sluitend dossier waarmee je de markt op kunt.  

Samenwerken met Antea Group rondom een TunnelAlliantie-project? Dit biedt je de volgende voordelen:

 • Werk met een ProRail-erkend ingenieurs- en adviesbureau dat volledig ingevoerd is in de standaarden, systemen en richtlijnen van ProRail; 
 • Maak gebruik van onze ruime kennis en ervaring met het ontwerpen en begeleiden van tunnelprojecten;
 • Werk samen met een partner die in staat is om alle conditionerende onderzoeken uit te voeren conform de ProRail-eisen;.
 • Maak gebruik van ingenieurs en ontwerpers die betrokken zijn geweest bij diverse tunnelprojecten in spoorzones en spoorse omgeving.

De nieuwste technieken en methodes

Of het nu gaat om thema's zoals veiligheid, techniek of procesinnovatie: Antea Group bied je de meest actuele en relevante railkennis en past de nieuwe technieken toe. Dankzij de inzet van iWorkx, het Bouw Informatie Model (BIM) en Systems Engineering zijn we in staat om projecten efficiënt en systematisch te managen. Dit doen we niet alleen voor ondertunnelingen. ProRail zet ons ook in voor de vervanging van 50 NABO’s in Nederland. Een opdracht die het vertrouwen dat ProRail in ons heeft, onderstreept.

Heb je vragen of wil je meer informatie over Onderdoorgangen?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie