De opzet van de TunnelAlliantie is per 1 april 2019 veranderd. Ook in de 2.0-variant blijft de TunnelAlliantie een uitgelezen mogelijkheid om spoortunnels goedkoper en efficiënter te realiseren. Dit vraagt wel om uitgebreide kennis van spoor én ProRail. Goed om te weten dat je dan een beroep kunt doen op een erkend ingenieurs- en adviesbureau. We ondersteunen initiatiefnemers en aannemers om projecten tot in de puntjes voor te bereiden én te realiseren. 

TunnelAlliantie: voor initiatiefnemers

Van ontwerp, conditionerende onderzoeken tot budgetramingen: een TunnelAlliantie-project vereist het nodige voorwerk. Al deze producten en dossiers moeten 100% aansluiten op de standaarden, systemen en richtlijnen van ProRail. Dit stelt hoge eisen aan de competenties van projectteams: zeker wanneer spoortunnels ontwikkelen geen dagelijkse kost is. Antea Group voegt die extra kennis toe. Dit biedt de volgende voordelen:

  • werk samen met een ProRail-erkend ingenieursbureau dat volledig ingevoerd is in de standaarden, systemen en richtlijnen van ProRail; 
  • maak gebruik van onze ruime kennis en ervaring met het ontwerpen en begeleiden van tunnelprojecten;
  • werk samen met een partner die in staat is om alle conditionerende onderzoeken uit te voeren conform de ProRail-eisen;
  • maak gebruik van engineers en ontwerpers die betrokken zijn geweest bij diverse tunnelprojecten in spoorzones en spoorse omgeving.

​TunnelAlliantie: voor aannemers

Nieuw in de TunnelAlliantie is dat meer aannemers zich voor de realisatiefase kunnen kwalificeren. Als aannemer moet je hiervoor wel een ProRail-erkenning behalen (ook hierbij kunnen we helpen!) Ook mét ProRail-erkenning blijft de realisatie van een ondertunneling een kennisintensieve klus. Dan is extra expertise aan boord een welkome aanvulling:   

  • schakel ons in voor het traject om de ProRail-erkenning te halen;
  • maak gebruik van onze specialistische kennis bij de detailengineering en de oplevering van een definitief ontwerp en uitvoeringsontwerp;
  • zorg voor een partner die de kennis en de ervaring heeft met het werken in een complexe spoorse omgeving.

De nieuwste technieken en methodes

Of het nu gaat om thema's zoals veiligheid, techniek of procesinnovatie: Antea Group heeft de meest actuele en relevante railkennis in huis. Ook passen we de nieuwste technieken en methodes toe. Dankzij de inzet van iWorkx, het Bouw Informatie Model (BIM) en Systems Engineering zijn we in staat om railprojecten efficiënt en systematisch te managen. 

Onze ervaring

Met Antea Group haal je een partner aan boord die volop ervaring heeft opgedaan met TunnelAlliantie-projecten, maar ook in andere werken in spoorzones. Denk aan de ondertunneling van stations Tilburg, Helmond en Beverwijk. Daarnaast zet ProRail ons de komende jaren in voor de vervanging van 50 NABO’s in Nederland. Een opdracht die het vertrouwen dat ProRail in ons heeft, onderstreept.

Lees meer over de Tunnelalliantie