Ga naar hoofdinhoud
Systems engineering en systeemgerichte contractbeheersing
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Systems engineering en systeemgerichte contractbeheersing

Zo blijf je vanaf de projectstart in control

Een spoorproject vereist ontelbaar veel beslissingen. In de aanloop ervan én tijdens de uitvoering. Een succesvol project vraagt daarom vanaf de start om de juiste focus. En tijdens de realisatie om een partij die ervoor zorgt dat een project op koers blijft. Met Antea Group houd je van begin tot eind grip én stuur op railprojecten.

Systems engineering

Achter de schermen van een spoorproject gebeurt veel. Je krijgt te maken met verschillende (interne) opdrachtgevers, financiers, stakeholders én gebruikers. Het is de uitdaging om met alle eisen en wensen een sluitend project te maken: wat wil je maken, hoe verbind je alle elementen tot één werkend geheel?  Systems Engineering brengt structuur, zorgt voor overzicht en helpt om de juiste ontwerp- en uitvoeringsafwegingen te maken. Dit doen we op basis van strakke procedures en heldere formats in een digitale omgeving.

SE: vanaf de projectstart in control

We passen Systems Engineering toe voor opdrachtgevers en aannemers. Dit betekent dat onze specialisten je stap voor stap meenemen in de ontwikkeling van spoorprojecten. Vanuit systeem- en klanteisen specificeren we functies, systemen, objecten en activiteiten. En wanneer een project in de realisatiefase belandt, zijn we in staat om ontwerpen en de uitvoering ervan te verifiëren en valideren op basis van specificaties. Zo blijf je vanaf de projectstart tot en met de ingebruikname in control.

Zo blijf je vanaf de projectstart in control
Zo blijf je vanaf de projectstart in control

Systeemgerichte contractbeheersing (SCB) in spoorprojecten

Uiteraard wil je ook tijdens de uitvoeringsbegeleiding grip en stuur houden. Zeker in projecten waar tientallen verschillende partijen werken en honderden deelproducten worden afgeleverd, is het goed dat iemand systeemgericht meekijkt. Kortom, een partij die jouw project door en door kent, die alle risico’s doorziet en toetst op de kritische momenten. Denk aan de aanleg van bouwkuipen, hijswerk langs het spoor of werkzaamheden in een Treinvrije Periode (TVP).

Kritisch én oplossingsgericht

Bij Antea Group vind je ervaren ingenieurs en adviseurs die contracten namens jou systeemgericht begeleiden. Ze staan voor jouw belang en jouw project en kennen de wetten van het werken aan het spoor. Vanuit dit perspectief kijken ze kritisch mee. Op de momenten dat het erom gaat én altijd met een oplossingsgerichte mindset. Door scherp te zijn, open te communiceren en vakkundig te adviseren, halen we voor jou het maximale uit projecten. 

Vraag de gratis werkwijzer Dynamische contractbeheersing aan

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook andere diensten over rail

Meer weten over SCB/ Systems Engineering?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie