Ga naar hoofdinhoud
Meebouwen aan bereikbare en leefbare steden
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Meebouwen aan bereikbare en leefbare steden

Metro, sneltram en light rail: het zijn vervoersoplossingen die de sleutel vormen tot leefbare en bereikbare steden. De ontwikkeling en uitbreiding van light rail- netwerken vragen echter om specialistische kennis. Van railtechniek, maar ook van hoe je in een dichtbevolkte en -bebouwde omgeving tot slimme en haalbare oplossingen komt. In Antea Group tref je een partner die light rail-projecten verder brengt.

Light rail: kijken naar de context

Een light rail-project gaat niet alleen over bereikbaarheid, het gaat ook over de stad en haar inwoners. Over economie, milieu en leefbaarheid. De ontwikkeling van een light rail-, metro- of tramproject betekent dat je een weg moet vinden in een kluwen van wensen, eisen en belangen. Immers, een light rail-project zonder maatschappelijk draagvlak is op voorhand kansloos. Dit betekent dat je als initiatiefnemer veel stappen moet zetten om tot een geaccepteerd én maakbaar plan te komen.

In elke fase

Dit vraagt uiteraard om spoortechnische kennis. Specialisten die weten hoe je ‘de hardware’ ontwerpt en maakt: baan en spoor, emplacementen, kunstwerken. Maar ook deskundigen die in staat zijn om jouw vraag en ambitie naar de juiste oplossing te loodsen. Die weten wat er komt kijken om een ingreep in een stedelijke omgeving mogelijk te maken. Je vindt in ons een partner die in elke fase van een light rail-project de benodigde kennis meebrengt. Je kunt ons inschakelen voor:

  • Planstudies;
  • Ontwerp en reconstructie van light rail-verbindingen;
  • Ontwerp en reconstructie van baan & spoor en knooppunten;
  • Ontwerp projectfaseringen;
  • Conditionerende onderzoeken;
  • Omgevingsmanagement en vergunningenmanagement;
  • Begeleiding bij contractering en realisatie op basis van systeemgerichte contractbeheersing.
Meebouwen aan bereikbare en leefbare steden
Meebouwen aan bereikbare en leefbare steden

Sterk in een multidisciplinaire omgeving

We zijn bovenal een partner die gewend is om in multidisciplinaire projecten te werken. Zo is het voor onze railspecialisten vanzelfsprekend om nauw samen te werken met disciplines zoals geotechniek, milieu, data, wegen en kunstwerken. Maar je merkt het ook aan de manier waarop we samen met jou in ‘projecten staan’. Als een partner die kritisch meedenkt, maar die ook altijd mogelijkheden ziet om oplossingen optimaler, veiliger of kwalitatief beter te maken. Door scherp te zijn en open te communiceren halen we het maximale uit light rail-projecten.

Slim, veilig en groen werken

Met Antea Group kies je bovenal voor een bureau dat de nieuwste technieken en methodes toepast om maximale kwaliteit te bieden en slimmer en duurzamer te werken. Zo zijn we dankzij de inzet van iWorkx, het Bouw Informatie Model (BIM) en Systems Engineering in staat om light rail-projecten efficiënt en systematisch te managen. Maar we maken ook gebruik van datascience, sensoring en toepassingen als Virtual Reality en Augmented Reality om plannen en keuzes te onderbouwen en waar nodig te visualiseren.

Hoe helpen we samen jouw light rail project verder?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie