Ga naar hoofdinhoud
Rail
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Een railpartner die zich thuis voelt in een veeleisende omgeving

De reconstructie van een stationsgebied, een spoorverdubbeling of ondertunneling: werken op en rondom het spoor is topsport. Technisch gezien. Maar ook omdat het veilig, efficiënt én in harmonie met de omgeving moet. In Antea Group tref je een partner die zich thuis voelt in dit in werk. Die over de kennis beschikt om complexe spoorprojecten tot een goed resultaat te brengen.

Spoor: een veelzijdig partner

Werken op en aan het spoor is werk dat bij ons past. Omdat het vraagt om diepgaande kennis van railtechniek, civiele constructies, emplacementen, kabels en leidingen. Maar net zo goed om slimme processen, strakke planningen en zorgvuldige procedures. En natuurlijk om aandacht voor de omgeving en de belangen van reizigers, beheerders en omwonenden. Juist in die veeleisende en multidisciplinaire omgeving komen we helemaal tot ons recht.

In elke fase een vakspecialist

Onze railspecialisten staan voor je klaar om spoorprojecten verder te brengen: vanaf de planfase tot en met de ingebruikstelling. We ontwerpen en berekenen, begeleiden en beheren. Maar we hebben ook de mensen in huis die (deel)projecten kunnen organiseren en managen. Daarnaast werken we nauw samen met disciplines als geotechniek, milieu, data en kunstwerken. Samen zorgen we ervoor dat je tot oplossingen komt waarin elk onderdeel logisch samenvalt.

Een railpartner die zich thuis voelt in een veeleisende omgeving
Een railpartner die zich thuis voelt in een veeleisende omgeving

Spoorprojecten managen

We zijn niet alleen sterk op onderdelen. We zijn vooral ook in staat om spoorprojecten van a tot z te managen. Dit betekent dat je vanaf de tekentafel tot en met de realisatie één partner aan je zijde hebt. Hoe divers jouw spooropgave ook is, onze project- en contractmanagers brengen projecten verder. Ze overzien het geheel, weten welke stappen je moet nemen, hoe je plannen en planningen onderbouwt en belangen en stakeholders verbindt. Zo houd je maximaal grip op jouw spoorproject.

Een erkend partner voor spoorwerken

Met Antea Group haal je een erkend partner voor de ontwikkeling van spoorprojecten in huis. Een partner die snapt wat nodig is om tot geaccepteerde oplossingen te komen. Zo werken we in opdracht van ProRail aan de ombouw van vijftig NABO’s. Ook zijn we één van de weinige partijen in Nederland die worden aanbevolen voor het opstarten en voorbereiden van TunnelAlliantie-trajecten. En van Groningen tot Limburg: in heel Nederland werken we aan de toegankelijkheid en bereikbaarheid van stations.

Slim, veilig en groen werken

Met Antea Group kies je voor een bureau dat de lat hoog legt als het gaat om kwaliteit, milieu en veiligheid. We zijn gecertificeerd voor de NEN-EN-ISO14001, voor trede 4 van de Veiligheidsladder en voor trede 5 van de CO2-Prestatieladder. En we zetten de nieuwste technieken en methodes in om maximale kwaliteit te bieden en slimmer en duurzamer te werken. Denk aan de toepassing van iWorkx, het Bouw Informatie Model (BIM) en Systems Engineering om railprojecten efficiënt en systematisch te managen. Maar we maken ook gebruik van datascience, sensoring en toepassingen als Virtual Reality en Augmented Reality om plannen te onderbouwen.

Hoe kunnen we jouw railproject verder helpen?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie