Ga naar hoofdinhoud
Een gezonde leefomgeving in toekomstbestendige deltasteden
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent
Businesslijn

Leefomgeving

Heb je vragen?

Een gezonde leefomgeving in toekomstbestendige deltasteden

Onze leefomgeving brengt alles samen wat van waarde is. Het is onze basis voor veiligheid en gezondheid, een aanjager voor ondernemerschap en economische groei. Daar willen we zuinig op zijn, maar wél met ruimte om kansen te benutten. Dit vraagt om hoogwaardige oplossingen en robuuste keuzes. In Antea Group vind je een partner voor het beschermen, benutten en versterken van de leefomgeving van nu, later én de toekomst.  

Kennis als basis, verbinding als kracht

Van klimaatverandering tot de transitie van het landelijk en stedelijk gebied: onze leefomgeving bracht nog nooit zoveel uitdagingen en verantwoordelijk-heden met zich mee. En dat niet alleen: de komst van de Omgevingswet betekent dat wij initiatieven op een andere manier moeten vormgeven. Werken aan de leefomgeving vraagt daarom om kennis van inhoud, wet- en regelgeving, samenwerking en besluitvorming. De businesslijn Leefomgeving brengt die aspecten samen. Met kennis als basis en verbinding als kracht.

Een gezonde leefomgeving in toekomstbestendige deltasteden

Wij vormen de leefomgeving van de toekomst door overheden en bedrijfsleven te helpen bij het beschermen, benutten en versterken van een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Planinhoud: integraal, duurzaam en creatief

Of je nu werkt aan een watersysteem, woonwijk of industriële uitbreiding: een goed plan begint bij onderzoek en analyse. Om daarna vanuit inzicht tot zorgvuldig vormgegeven plannen en ontwerpen te komen. Van ecologie tot geluid, van lucht tot water: op elk omgevingsthema vind je bij ons de beste vakspecialisten. Maar ook op het gebied van landschap, stedenbouw en architectuur bieden wij je de kennis, de tools en de creativiteit om tot een succesvol en haalbaar plan te komen.  

Samenwerking en participatie

Bij de inrichting van de leefomgeving is samenwerking de sleutel. Dit gaat over interactie tussen overheden, inwoners en ondernemers. Over gebiedsgericht werken en het samenbrengen van stakeholders. Wij bieden de experts en de juiste oplossingen waarmee je inhoud geeft aan besluitvorming, omgevingsmanagement en participatie. Ook helpen wij overheidsorganisaties bij alle leer- en veranderopgaven die deze nieuwe manier van werken en denken met zich meebrengt.  

Het ingenieurs- en adviesbureau van de toekomst

Je vindt bij ons de vakkennis van vandaag, maar ook de concepten en technologieën van morgen. Want, Antea Group bouwt aan het ingenieurs- en adviesbureau van de toekomst. Met ons kies je voor een partner die vooroploopt in de toepassing van nieuwe technologieën en datagedreven oplossingen. Van online omgevingsonderzoek, virtual engineering tot en met de bouw van digital twins: we ontwikkelen concepten om ons vak beter uit te voeren en jou als opdrachtgever nog beter en sneller van dienst te zijn.  

Samen aan de slag met toekomstbestendige steden?

Neem contact met ons op.