Ga naar hoofdinhoud
Stedenbouw en architectuur (CB5)
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Een sterk concept, realistische ontwerpen

Bij stedelijke ontwikkelingen schakelen we graag ons dochterbedrijf CB5 in. Dit ontwerpbureau voor stedenbouw, landschap en architectuur heeft zich gespecialiseerd in stedelijke verdichtingsprojecten. CB5 staat voor sterke concepten, maakbare en realistische ontwerpen. Dankzij hun integrale ontwerpmethodiek vormen ze een onmisbare schakel om tot geaccepteerd plannen te komen. 

Een sterk plan, maak je samen

Je vindt in CB5 een ontwerpbureau dat werkt aan projecten van verschillende schaalgroottes: van de architectuur van gebouwen, stedenbouwkundige masterplannen tot inrichtings-concepten voor de openbare ruimte. Wat het vertrekpunt ook is, CB5 gaat voor toekomstbestendige oplossingen. Dit betekent dat we ontwerpen vanuit de eigenheid van een omgeving én in interactie met gebruikers en stakeholders.

Architectuur

Nieuwbouwen of vastgoed transformeren? CB5 streeft naar een ontwerp dat betekenis geeft. Dit begint bij een scherpe analyse van de opgave, de beoogde gebruikers en de omgeving. Vervolgens zetten we onze expertise in om binnen de mogelijkheden, het budget en de gestelde eisen tot een onderscheidend ontwerp te komen. De architecten van CB5 hebben ruime ervaring op het vlak van woningbouw, zorg, maatschappelijk vastgoed, gemengde programma’s en transformaties.

Een sterk concept, realistische ontwerpen
Een sterk concept, realistische ontwerpen

Stedenbouw en landschap

Van duurzame verkaveling tot gebiedsvisie, van de ontwikkeling van parkconcepten tot energieneutrale wijken: in deze trajecten bieden onze stedenbouwkundigen en landschaps-architecten meerwaarde. Met onze concepten brengen we plannen en oplossingen tot leven. Dit verloopt vaak via een open ontwerpproces; in interactie met belanghebbenden en gebruikers. Dankzij deze aanpak hebben onze specialisten op vele locaties in Nederland en België al hun stempel gedrukt

Ons track-record

Zo ontwikkelden we voor de Haarlemse wijk Meerwijk (met bewoners, gemeente en stakeholders) een openbare ruimte die klimaat-adaptief en gezond is. In Tilburg zijn we nauw betrokken bij de transformatie van de voormalige industriezone Smariuskade tot grootschalig woongebied. En in Maastricht zijn we bezig met een tweetal grote binnenstedelijke verdichtingsopgaves.

Meer weten over de dienstverlening en het portfolio van CB5?

Bekijk ook de andere diensten over gebiedsontwikkeling

Meer weten over deze dienst?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie