Ga naar hoofdinhoud
Vastgoedontwikkeling
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Alle kennis aan boord om ontwikkelingen mogelijk te maken

In het buitengebied, of hartje stad. Elke vastgoedontwikkeling is planologisch en milieutechnisch gezien topsport. Als ontwikkelaar ga je voor een plan dat aantrekkelijk, relevant en haalbaar is. Maar ook voor een businesscase die rendabel is. Dan is het een meerwaarde om een ijzersterk team naast je te hebben dat je bij elke stap verder helpt.

Vastgoedontwikkeling: de lat ligt hoog

Bij de (her)ontwikkeling van woon- en werklocaties ligt de lat altijd hoog. Op een kleine ruimte moet ontzettend veel gebeuren: woningbouw, groen en infrastructuur, waterbergingen, energienetwerken. Uiteraard binnen strenge eisen als het gaat om duurzame inpasbaarheid en omgevings-effecten. Dit maakt dat je talloze stappen moet zetten om tot een geaccepteerd en maakbaar project te komen.

Een ijzersterk team naast je

In dit speelveld voelen wij ons thuis. Onze kracht schuilt in de veelzijdigheid aan disciplines die we in huis hebben. Hierdoor kunnen we integraal adviseren en kijken we breder dan alleen de markttechnische werkelijkheid. Je vindt bij ons de beste experts van Nederland op het gebied van milieu, geluid en bodem. Planeconomen, juridisch en financieel experts. Maar ook specialisten die plannen verder brengen: projectmanagers, omgevingsmanagers. Dit stelt ons in staat om vanuit elke invalshoek een ijzersterk team te formeren. Hiermee bieden we:  

  • Inzicht in de ruimtelijke, technische, juridische en financiële haalbaarheid;

  • Inzicht in de belangrijkste risico’s en gevolgen voor een ontwikkeling;

  • Een duidelijk beeld van stakeholders: investeerders, baathebbers en risicodragers;

  • Alle know how om een initiatief uit te werken tot een concreet project;

  • Alle kennis en insights rondom: energietransitie, urban mobility en smart cities;

  • Jarenlange ervaring met ruimtelijke ontwikkelingen in relatie tot politiek en wet- en regelgeving.

Ruimte en economie

Bij het realiseren van commercieel vastgoed staat het behalen van een marktconform rendement voorop. Ons marktonderzoek is erop gericht de beste locatie voor het realiseren van een vastgoedontwikkeling te identificeren. Daarbij zijn we zeer ervaren met het onderbouwen en motiveren van de Ladder voor duurzame verstedelijking. Door het gebruik van big data zijn wij bij uitstek in staat om te doorgronden waar kansen zitten. Onze expertise ligt op het gebied van kantoren, bedrijventerreinen, winkels, wonen, gebiedsontwikkeling en economische ontwikkeling. Daarbij gaat het zowel om bestaand (en/of leegstaand) als nieuw te ontwikkelen vastgoed en gebieden, waarbij ons doel is om inkomsten te verhogen en mogelijke risico’s en verliezen te voorkomen of beperken. We werken zowel voor gemeenten, regio’s en provincies als voor beleggers/eigenaren, projectontwikkelaars en woningcorporaties.

Een volgende stap zetten in je carrière op het gebied van stedelijke ontwikkeling?

Alle kennis aan boord om ontwikkelingen mogelijk te maken
Alle kennis aan boord om ontwikkelingen mogelijk te maken

Risico-gestuurd ontwikkelen

Bodem en geluid, kabels en leidingen, flora en fauna: je wilt vooraf weten waar je aan toe bent. Is een locatie de investering waard? Wat is er wel en niet mogelijk? Dan is het de uitdaging om vooraf met zo min mogelijk onderzoek, toch een heel goed beeld te krijgen van risico’s, mogelijkheden en kosten. Dankzij onze domeinkennis vind je in ons een partner die hierin snel én zorgvuldig schakelt.

Financiële consultancy en planeconomie

Een solide financieel plan is de basis voor iedere vastgoed- of gebiedsontwikkeling. Heb ik een haalbare business case of niet? Onze financieel adviseurs en planeconomen kunnen je hierbij helpen. Zij zijn in staat om jou van het juiste advies te voorzien door te rekenen aan gebiedseconomie, grondexploitaties en residuele (grond)waardes. Dit alles in ons eigen uniforme rekenmodel. Van een kleine ontwikkeling van drie woningen, tot complexe binnenstedelijke transitieopgaven met functies voor wonen, werken en recreëren. Geen ontwikkeling is ons te gek.

Nieuwe concepten

Voor tal van ontwikkelaars hebben we spraakmakende ontwikkelingen verder gebracht. Denk aan de Cartesius Driehoek in Utrecht: de eerste Urban Blue Zone van Nederland. Of de Pionier in de Haarlemmermeer waar we Wilma Wonen ondersteunden bij de ontwikkeling van 2500 woningen. Ook in Delft (Schie-oevers) en Tilburg (Smariuskade) droegen we bij aan een succesvolle, duurzame en rendabele ontwikkeling.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook de andere diensten over gebiedsontwikkeling

Meer weten over deze dienst?

Neem contact met ons op.

Dirk van de Wetering
Stel een vraag