Ga naar hoofdinhoud
Ontplofbare Oorlogsresten snel in beeld dankzij OODOK
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Ontplofbare Oorlogsresten snel in beeld dankzij OODOK

Heb je vragen?

René Rummens
Stel een vraag
Mark Deuring
Stel een vraag

Ontplofbare Oorlogsresten snel in beeld dankzij OODOK

Zelf checken. Binnen vijf minuten advies

Bezig met de voorbereiding van Infrawerk, bouwplannen of grondverkoop? Dan wil je als werkvoorbereider, adviseur of engineer snel in beeld hebben of je rekening moet houden met ontplofbare oorlogsresten. Met Ontplofbare Oorlogsresten Digitaal Op de Kaart (OODOK) doe je die check vanaf nu zelf. En binnen vijf minuten weet je waar je aan toe bent. Online, automatisch en betrouwbaar.  

Verkenning Ontplofbare Oorlogsresten in 5 minuten

De aanwezigheid van Ontplofbare Oorlogsresten heeft gevolgen voor graafwerkzaamheden, ruimtelijke ontwikkelingen, bouwplannen en grondacquisities. Als initiatiefnemer wil je de risico’s op voorhand zo snel mogelijk inventariseren. Zodat je weet of je hier in de voorbereiding wél of geen rekening mee moet houden. Tot voor kort vergde het tijd - én een gespecialiseerd bureau – om hierover uitsluitsel te krijgen.

Voer de verkenning zélf uit, binnen vijf minuten

Dankzij onze OODOK-tool voer je die verkenning nu zélf uit. Binnen vijf minuten. Een dit is een kwestie van het plangebied in de OODOK-tool intekenen en de eventuele aanwezigheid van funderingen of kabels en leidingen aangeven. De tool checkt vervolgens of er locatie-specifieke risico’s op ontplofbare oorlogsresten zijn en wat het risiconiveau is. Binnen vijf minuten krijg je een rapport in je mailbox met een advies voor eventuele vervolgstappen.  

Ontplofbare Oorlogsresten: gegarandeerd actueel en compleet

De data voor deze quick-scan halen we uit gevalideerde bronnen. Zo baseert OODOK z’n conclusie op basis van verwachtingskaarten en relevante informatie. Uiteraard zorgen wij ervoor dat deze informatie altijd actueel is. Hierdoor kun je altijd vertrouwen op het oordeel van OODOK. En is er inderdaad een historisch vooronderzoek nodig? Dit regel je gemakkelijk via de tool. Onze specialisten verzorgen dit vooronderzoek voor jou. 

De voordelen van Ontplofbare Oorlogsresten Digitaal Op de Kaart

  • Binnen vijf minuten in beeld of de aanwezigheid van Ontplofbare Oorlogsresten een rol speelt;
  • Toepasbaar op elke locatie in Nederland;
  • Ook geschikt voor locaties en tracés die verschillende gemeentes doorkruisen;
  • Op basis van verwachtingskaarten en historische informatie;
  • Sneller en efficiënter werken;
  • Voor de eerste verkenning niet meer afhankelijk van derden.
Ontplofbare Oorlogsresten snel in beeld dankzij OODOK
Ontplofbare Oorlogsresten snel in beeld dankzij OODOK

Ook bodemrisico’s, archeologie én stikstof

Niet alleen het risico op Ontplofbare Oorlogsresten wil je vroeg in beeld hebben. Ook bodemkwaliteit, stikstof en archeologie zijn van invloed op de voorbereiding van grondroerende werkzaamheden. Goed om te weten dat wij je met BDOK, NDOK en ADOK in staat stellen om ook op deze thema’s een voorverkenning te doen. Uiteraard kun je deze tools combineren zodat je op al deze thema’s snel de risico’s en de vervolgstappen in beeld hebt.   

Aan de slag met OODOK

In mei 2022 wordt OODOK uitgerold onder een beperkte groep gebruikers. Vanaf medio juni wordt de tool breder beschikbaar gesteld en op termijn wordt OODOK tevens aangeboden als onderdeel van BDOK rapportages. Zo zorgen wij voor een verdere integratie van digitale omgevingsinformatie in Nederland. 

Informatie aanvragen over OODOK

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Ook sneller en slimmer werken dankzij OODOK?

Neem contact met ons op.

René Rummens
Stel een vraag
Mark Deuring
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie