Ga naar hoofdinhoud
Geluidhinder
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Geluid in de woon- en werkomgeving

SDGIn een dichtbevolkt land als Nederland is het bijna nooit stil. Verkeer, muziek, stemmen, industrie; overal en altijd hebben we te maken met geluid. Te veel geluid kan dodelijke gevolgen hebben. Er is namelijk een aantoonbare relatie met hart- en vaatziekten, in het bijzonder hoge bloeddruk, hartaanvallen en coronaire hartziekten. Om te voorkomen dat geluid leidt tot hinder of erger is er in de afgelopen decennia wet- en regelgeving ontwikkeld. Noodzakelijk, maar ingewikkeld. Antea Group wijst je de weg met doelgericht advies en onderzoek.

Breed inzetbaar

Van geluidmetingen tot akoestische reken- en prognosemodellen, van eenvoudige bestemmingsplannen tot complexe infrastructurele projecten en van geluidsanering tot beleidsvraagstukken. Antea Group beschikt over de juiste adviseurs en ingenieurs voor een passend advies. Een geluidvraagstuk op het vlak van mobiliteit, ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur of procedures en vergunningen? Of advies in een bestaande situatie met aanwezige geluidhinder? Onze klanten ervaren onze toegevoegde waarde doordat we gedegen onderzoek combineren met up-to-date juridische kennis en praktische oplossingen. Wij leveren advies voor een gezonde woon- en leefomgeving.

Met deze dienst dragen wij bij aan SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen

Geluid in de woon- en werkomgeving
Geluid in de woon- en werkomgeving

Geluid en de Omgevingswet

Waar de huidige regelgeving zich met name focust op geluidniveaus zal met de komst van de Omgevingswet gezondheid en geluidbeleving een prominente rol gaan spelen. Antea Group loopt warm voor deze ontwikkelingen met eigen onderzoek en aansprekende casussen. We zoeken hier de samenwerking met gemeenten, scholen en bedrijven.

Inzicht, oplossen en uitleggen

Onze advisering is bijna altijd maatwerk. Samen met onze opdrachtgevers verkennen wij de vraag achter de vraag. Niet iedereen zit zo diep in de materie als wij en invulling van de eerste vraag hoeft dan ook niet altijd tot de beste oplossing te leiden. Bij de keuze van zo’n oplossing hoort ook het overbrengen van het resultaat. Bijvoorbeeld in de vorm van een rapport. Echter, steeds vaker presenteren we de resultaten op een bewonersbijeenkomst of leveren we een publieksvriendelijke viewer van de geluidsituatie. Op deze manier slaan we de brug tussen expert en burger.

Geluid in de woon- en werkomgeving

Vraag direct een offerte of informatie aan.

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Als bedrijf of overheid aan de slag met geluidvraagstukken?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie