Ga naar hoofdinhoud
Bouwfysica
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Bouwfysica

Een gebouw moet technisch kloppen, maar ook comfort bieden. Zeker wanneer er wordt gewoond, gewerkt en geleerd. Maar hoe ga je slim om met luchtkwaliteit, daglicht, akoestiek en ventilatie? En hoe zorg je ervoor dat bouwfysische maatregelen samengaan met installaties, ontwerp en energiebesparing? Onze bouwfysica-adviseurs zorgen voor een concept dat staat.

Bij Antea Group vind je specialisten die je adviseren over bouwfysica. We ondersteunen je in kleine én grote projecten. Van een eenmalige daglichtberekening tot het bouwfysisch advies voor de ontwikkeling van een energie-neutrale school, een ‘Werkplek van de Toekomst’ of sportaccommodaties. Vanuit de esthetische en bouwkundige voorwaarden vinden we oplossingen op het gebied van geluidsisolatie, daglicht, ventilatie en materialisatie. 

Bouwfysica in een vroege fase

Onze meerwaarde? In de projecten die om bouwfysisch maatwerk vragen, zijn we op ons best. Dankzij onze kennis van bouwbesluiten, materialen, constructie en bouwkunde. Maar ook omdat we graag samenwerken met gebruikers, opdrachtgevers en andere specialisten. Wanneer je ons in een vroeg stadium bij een bouw- of renovatietraject betrekt, vormen we de ideale schakel tussen architect én constructeur.

Kies voor integraal bouwadvies

Met Antea Group kies je voor een partner die raakvlakken verbindt. Dit resulteert in betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter ontwerpproces. Zo geven we al antwoord op vragen als:

  • Hoe dragen isolatie, ventilatie en daglicht bij aan een energieneutraal gebouw?

  • Hoe geef je invulling aan de bouwfysische eisen en wensen van gebruikers, zonder afbreuk te doen aan een ontwerp?

  • Welke materialen passen het best bij de ambities en de eisen die er liggen?

  • Hoe zorg je voor optimaal thermisch, akoestisch en visueel comfort binnen het ontwerp van de architect?

  • Hoe zorg je voor een comfortabel gebouw dat tegelijkertijd maximaal bijdraagt aan brandveiligheid?

Innovatief werken

Waar mogelijk gebruiken we innovatieve technieken om ontwerpen te optimaliseren en raakvlakken goed te managen. Denk aan het 3D-inmeten van gebouwen en deze dankzij Point Cloud te verwerken tot 3D-modellen. Van constructie tot installaties: hiermee heb je een gebouw tot op de millimeter in beeld en kun je tot op de kleinste details inzoomen. De ideale basis om in samenhang tot een sterk bouwfysisch ontwerp te komen.

Specialist in bouwfysica gezocht?

Bel onze adviseurs.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie