Als ondernemer heb je tot 1 juli 2019 om te voldoen aan de informatieplicht energiebesparende maatregelen. Maar wie loodst je door de vragenlijst en een waslijst aan maatregelen? En hoe geef je slim aan waarom je bepaalde zaken (nog) niet hebt geregeld? Met Antea Group heb je de lijst binnen één dag ingediend. Inclusief toelichtingen én een plan voor de toekomst.

Deadline

Ben je ondernemer, eigenaar of beheerder van een gebouw? Dan is 1 juli een deadline om rekening mee te houden. Voor die datum moet je via het e-loket van RVO.nl per inrichting of gebouw rapporteren welke energiebesparende maatregelen (EML) je hebt doorgevoerd. Voor de overheid een manier om in beeld te krijgen welke wettelijk verplichte EML’s jouw bedrijf of organisatie wel of (nog) niet heeft genomen. Informatie waar in de toekomst op gehandhaafd wordt.

Een flinke waslijst

We weten van ondernemers, beheerders en facilitair managers dat deze actie aandacht vergt. Van luchtbehandeling, koeling tot dataservers: per branche is er een flinke waslijst (tot wel zeventig) aan energiebesparende maatregelen die je wettelijk gezien moet doorvoeren. En per maatregel wordt flink wat technische kennis gevraagd. Want, zijn de persluchtcompressors in jouw bedrijf toerengeregeld? En welke installaties maken gebruik van elektronische expansieventielen?

Binnen één dag een ingevulde lijst én een plan

Goed om te weten dat je hiervoor de experts van Antea Group kunt inhuren. We doen een energieronde op locatie en beoordelen welke maatregelen zijn doorgevoerd en welke nog niet. We vullen de tool in, geven de juiste toelichtingen en stellen samen een plan op voor het doorvoeren van de resterende maatregelen. Binnen één dag heb je alles volledig ingediend en heb je een goed verhaal richting het bevoegd gezag. 

Geldt de informatieplicht voor mijn bedrijf of gebouw?

Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas? En is jouw bedrijf niet milieuvergunning-plichtig? Dan val je onder de informatieplicht op grond van het Activiteitenbesluiten milieubeheer. Dit geldt voor de meeste supermarkten, logistieke bedrijven, veehouderijen, autogarages, schoolgebouwen en kantoorpanden.