Ga naar hoofdinhoud
Integraal bouwadvies
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Integraal bouwadvies

Heb je vragen?

Bram Marcus
Stel een vraag

Integraal bouwadvies

Elk nieuwbouw- of renovatietraject is een expeditie. Dit vraagt om een perfecte voorbereiding én goede begeleiding onderweg. Een ervaren gids is dan goud waard. Een partij die het hele bouwtraject doorziet, die staat voor jouw belang. Die regelt wat geregeld moet worden en zorgt dat je bereikt wat je voor ogen hebt. Zo houd je grip op plan, ontwerp én uitvoering.

Projectmanager of huisadviseur?

Scholen, kantoren, monumenten, industriële sites en zelfs ijsstadions. Onze specialisten, projectleiders en projectmanagers zijn op hun allerbest wanneer bouw- en renovatieprojecten complex worden. We zijn dan de regisseur die je van a tot z door een project loodst. We doen dit voor gemeenten, vastgoedeigenaren of bedrijven. In de rol van projectmanager, maar ook steeds vaker als huisadviseur. Dit betekent dat we van begin tot eind staan voor jouw belang.

De bouwpartner die staat voor jouw belang

Onze meerwaarde? We staan je bij in élke fase. Van ontwerpsessie tot aanbesteding, maar ook óp de bouwplaats zelf. Onafhankelijk, en altijd met de instelling om samen voor het beste resultaat te gaan. Eén aanspreekpunt die zorgt voor een goed plan, een sterk ontwerp. Maar die ook kritisch met je meedenkt als het aankomt op meerwerk, contractbeheersing, vergunningen, risico- en assetmanagement.

  1. Initiatief (haalbaarheid, variantenstudies, exploitatievraagstukken);

  2. Ontwerp (PvE, Bouwbesluit);

  3. Engineering: bouwkundig en installatietechnisch (VO, DO, UO, bouwkostenadvies);

  4. Aanbesteding en Contractvorming (Bouwteam, UAV_gc, bestekken);

  5. Uitvoering (Directievoering en toezicht);

  6. Assetmanagement;

  7. Sloop (Circulair bouwen).

Integraal bouwadvies

Bouwbesluit, bouwfysica, installatietechniek, energiebesparing: een bouwproject vergt ontzettend veel specialistische kennis. Met Antea Group kies je voor een partner die al die know how in huis heeft. Die ervoor zorgt dat alle onderdelen logisch samenvallen. We denken met je mee over exploitatie, energie besparen en veiligheid. En we vertalen dit naar constructie, installatie en bouwkunde. Dit zorgt voor betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter bouwproces.

Innovatief bouwen

Goed om te weten dat je met Antea Group kiest voor een partner die continu verbetert. We zetten nieuwe technologie in om tot goede integrale ontwerpen te komen, raakvlakken te managen, de samenwerking te verbeteren en de voortgang te bewaken. Denk bijvoorbeeld aan het 3D-inmeten van gebouwen, integraal BIM-ontwerp, drone-inspecties of de bouw van digital twins.  

Energietransitie in gebouwen

Wie bouwt of renoveert wil ook energie besparen. Dan zijn er talloze routes die je kunt volgen. We denken met je mee over wat de beste koers is. Waaraan moet je voldoen, wat zijn je ambities? Hoe dragen installaties, constructie en bouwkundige aspecten daaraan bij? En met welke technieken moet je rekening houden? Door naar het volledige plaatje te kijken zorgen we ervoor dat je slim investeert; voor nu en later.

Bekijk onze certificering utiliteitsbouw

Ook maximaal grip houden op jouw bouw- of renovatieproject?

Neem contact op met onze ingenieurs.

Bram Marcus
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie