Ga naar hoofdinhoud
Beheer van de leefomgeving
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Maak de stap naar de nieuwe wereld van beheer

De openbare ruimte: de plek waar je je verplaatst naar je werk, de school van je kinderen, de winkel of het sportveld. En dat is niet het enige. Onze leefomgeving heeft meer maatschappelijke impact dan ooit. Alle grote maatschappelijke opgaven van klimaatverandering, energietransitie, vergroening van de stad en circulair werken, tot vervanging van verouderde wijken en assets moeten plaatsvinden in de openbare ruimte. En vergeet natuurlijk niet het grote belang van participatie en samenwerking met belanghebbenden! Als beheerder met kennis, tools en budget heb je hierin meer dan ooit een sleutelpositie. Antea Group inspireert, adviseert en ondersteunt beheerorganisaties om de rol als regisseur van de leefomgeving slim en duurzaam te vervullen. Zodat beheer er toe doet!

Regisseur van de leefomgeving

Beheer is meer dan een optelsom van assets die we schoon, heel en veilig willen houden. Het brengt grote opgaven samen: assetbeheer, veiligheid, vervangingsopgave, duurzaamheid en circulariteit, klimaat en gezondheid, woningbouw, beleving en participatie. Waar planologen en architecten zich richten op nieuwe ontwikkelingen, komen deze opgaven vooral samen in de oudere en bestaande wijken. Waar de beheerder verantwoordelijk voor is. Als beheerder ben je gewend om met grote arealen assets om te gaan, langjarig vooruit te plannen en beschik je over budgetten. De beheerder zit daarmee in een uitstekende positie om een sleutelrol te spelen in tal van opgaven en transities. Aan de beheerregisseur om deze opgaven te verbinden en te realiseren. Grip & stuur zijn dan essentieel. Dit vraagt om veelzijdige en complexe kennis. Van assets, integraal programmeren. Maar ook van beleidsvragen, organisatieprocessen, mensen, data en ICT.

Waarde toevoegen

Dit maakt het vakgebied beheer zoveel meer dan het schoon, heel en veilig houden van assets. De fysieke leefomgeving moet waarde toevoegen aan de maatschappij, aansluiten bij bestuurlijke ambities, de gebruikersbeleving en actuele opgaves. Dit vraagt van beheerders meer dan ooit dat ze mee vooruit kijken en denken. Dat beheerders opgaves, budgetten en belangen verbinden. En dat zij hierin de regie nemen.

Adviseurs fysieke leefomgeving

De grote vraag is: hoe word je die integraal denkende, datagedreven beheerorganisatie? Hoe leg je de verbinding tussen opgaven, ambities en het daadwerkelijk beheer en onderhoud? Eén ding is zeker: je hebt er veelzijdige beheerexpertise voor nodig. Op alle niveaus hebben wij ze in huis. Koersmakers die ambities en opgaves vertalen naar concrete beheerplannen, beleidskaders en beheerprogramma’s. Mensen die sterk zijn in het managen en aansturen van processen. Beheerspecialisten met diepgaande technische kennis van hun vakgebied en de assets; van wegen tot groen, riolering, kunstwerken enzovoorts. En specialisten op het gebied van data, ICT, bedrijfsvoering en gedrag en omgevingspsychologie.

Maak de stap naar de nieuwe wereld van beheer
Maak de stap naar de nieuwe wereld van beheer

Van abstract naar heel concreet

Goed om te weten dat je in Antea Group een beheerpartner vindt die de kennis bij jou in de organisatie brengt, zodat jij als beheerder die regierol kunt pakken. En hoe abstract of concreet jouw opgave ook is, wij zijn in staat om vanuit elk vertrekpunt in te voegen. Hierbij maken wij gebruik van moderne technieken en innovatieve tools zoals onze kennisbank en (reken)tools in ons GBI beheersysteem, beeldherkenning, kunstmatige intelligentie en de toepassing van sensordata.

Grip op investeringen en prestaties… GBI Beheersoftware

Met Antea Group kies je voor een partner die bijna 70 jaar bijdraagt aan het beheer van de openbare ruimte. We kennen de lokale en regionale opgaven, maar we staan net zo goed aan de basis van landelijke normeringen en richtlijnen. En met onze GBI Beheersoftware zorgen we dat beheerders grip op hun investeringen en prestaties houden. Dankzij die veelzijdige kennis én ons ijzersterk netwerk helpen we beheerorganisaties de stap naar de toekomst te maken.

Fan van beheer

Niet voor niets dat wij voor vele tientallen Nederlandse gemeenten dé beheerpartner zijn. Opstellen van beheerplannen, uitvoeren van berekeningen, in beeld brengen van de vervangingsopgave, concreet maken van ambities, begeleiden van processen en ontwikkelen van de beheerorganisatie. En dat niet alleen. Wij zetten alles in het werk om het vakgebied te ontwikkelen. Zo zijn wij één van initiatiefnemers van de leerstoel Managing Public Space voor professionalisering en ontwikkeling van ons vakgebied. We werken samen met de onafhankelijke Gebruikersvereniging Antea Group GVAG aan het verbeteren van ons GBI beheersysteem. We staan aan de basis van landelijke standaarden en worden gevraagd als auteur voor kennisinstituten zoals CROW en RIONED. Ook investeren wij elk jaar met klanten en partners in onderzoek en innovaties om beheerders uit te rusten om de stap naar het beheer van de toekomst mogelijk te maken. Wij zijn fan van beheer!

Meer weten over het beheer van de leefomgeving?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie