Er zijn veel contractvormen en voorwaarden beschikbaar. Van traditionele RAW tot UAV-gc, bouwteam of zelfs DBFM contracten. Maar welke past het beste bij welk soort project? Welke keuzes kun je maken? En wat betekent de contractvorm voor het project en samenwerking tussen opdrachtgever, opdrachtnemer en een eventuele derde partij?

Meld je nu aan

Wat leer je tijdens deze training?

Na het volgen van de training Wegwijzer in Contracten heb ik een goed overzicht over de verschillende contractvormen die in bouwprojecten worden gehanteerd. Ik begrijp het onderscheid tussen deze vormen en snap welke gevolgen een contractvorm heeft voor de samenwerking tussen de contractpartners. Ik ben beter in staat om te beoordelen welke contractvorm het beste past bij welk soort bouwproject.

Voor wie is de training Wegwijzer in contracten?

Voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met het opstellen of uitvoeren van contracten bij bouwprojecten. Direct betrokkenen, zoals projectleiders, uitvoerders, contractmanagers. Maar ook indirect betrokkenen zoals inkopers, intern opdrachtgevers, technisch specialisten.

Ervarend en ‘blended’ leren

In onze trainingen werken wij volgens de principes van ervarend en ‘blended’ leren. Dit betekent dat:

  • Je in ons programma via verschillende media en werkvormen leert;
  • De training zeer praktisch is; korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkoefeningen;
  • Jouw werkpraktijk voor alle oefeningen het uitgangspunt vormt;
  • Jij kunt leren via verschillende media en werkvormen (klassikaal en via ons e-learning platform).

 

Programma

Het programma van deze ééndaagse cursus bestaat uit:

  • Soorten contract- en samenwerkingsvormen, zoals traditionele RAW tot UAV-gc, bouwteam of zelfs DBFM contracten;
  • Het proces van contractvoorbereiding, en -vorming;
  • Aanbesteden op basis van prijs en kwaliteit;
  • Samenwerken in de uitvoering. Wat is er nodig in de voorbereiding van het contract voor een goede samenwerking in de uitvoering? En doe je dat dan?

Het programma is interactief. Juist de ervaringen van de verschillende deelnemers zorgt voor reflectie om eigen keuzes te maken.

Data en locatie

Er staan geen vaste data voor deze training gepland. Wij bieden onze trainingen graag op maat aan. Waar mogelijk digitaal in de vorm van een webinar, waar nodig op locatie of één van onze kantoren. Bij interesse voor deelname, neem dan contact op met Marianne Blom.