Ga naar hoofdinhoud
Duurzaamheidsadvies
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Wij versnellen de duurzaamheidstransitie

Wil je als organisatie of gemeente stappen zetten richting duurzaamheid en circulariteit, maar heb je geen idee waar te beginnen? Onze duurzaamheidsadviseurs bieden ondersteuning bij het in kaart brengen van de huidige situatie tot het opstellen én uitvoeren van een plan.

We leven in een tijd waarin klimaatverandering en duurzame ontwikkeling grote uitdagingen zijn. De effecten zijn overal merkbaar. Er komen nieuwe akkoorden, regels en beleid, maar ook nieuwe kansen. Bij Antea Group zetten we in op innovatieve, duurzame oplossingen die waarde toevoegen aan de samenleving, het milieu en de economie. We zijn dé partner voor duurzame en integrale oplossingen in onze leefomgeving.

Wat we doen

Onze deskundigen geven samen met jou vorm aan het duurzaamheidsprogramma en begeleiden je bij de Routekaart Circulaire Economie. We helpen, adviseren en ondersteunen we je met:

 • Het in beeld brengen van je CO2 uitstoot 
  We brengen in kaart wat je als organisatie op dit moment doet op het gebied van duurzaamheid. Dit maken we concreet met getallen, door een CO2 -berekening te maken. Hiervoor gebruiken we beschikbare protocollen zoals het GHG-protocol en zoeken we naar de geschikte duurzaamheidsdoelstellingen, bijvoorbeeld de Science Based Targets (SBT). We geven advies over de korte en lange termijn kansen en helpen met de uitvoering van het advies.
   
 • Grondstoffenstromen analyse
  We maken een visuele inventarisatie van het huidige gebruik van grondstoffen en geven inzicht in waar de impactvolle circulaire kansen liggen.
   
 • ReSource
  Dit digitale platform is meer dan een marktplaats voor gebruikte bouwmaterialen. Wanneer er behoefte is aan meer ondersteuning helpen onze ervaren adviseurs jouw organisatie bij het inrichten van een gedegen circulair werkproces.

Zo ondersteunen wij bedrijven en overheden met hun duurzaamheidstransitie

 Wij versnellen de duurzaamheidstransitie

Duurzame Mobiliteit aanjager Vereniging Circulair Friesland

De Vereniging Circulair Friesland zet zich in voor een circulair Friesland, samen met onderwijs, ondernemers en overheden. Mobiliteit is een van de thema’s waar ze zich op richten. Wij hebben als procesmanager de Ambitietafel Duurzame Mobiliteit opgezet en begeleid, en de leden geholpen om tot concrete resultaten te komen.

 Wij versnellen de duurzaamheidstransitie

Advisering duurzaamheid en milieu bij ziekenhuis Tjongerschans en het Medisch Centrum Leeuwarden.

Deze twee ziekenhuizen willen verduurzamen, mede met het oog op een mogelijke fusie. Wij hebben hen geholpen met het opstellen en uitvoeren van een routekaart duurzaamheid, waarin duurzaamheid en milieu een overkoepelende rol spelen in de organisatie. Wij bieden één centraal aanspreekpunt voor deze thema’s en helpen de ziekenhuizen grip te krijgen op het beleid en de uitvoering.

Klaar om ook aan de slag te gaan met duurzaamheidsopgaven?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Complexe duurzaamheidsvraagstukken

Duurzaamheid is een breed en complex thema, waar veel organisaties mee worstelen. Hoe geef je vorm aan een circulaire economie? Hoe betrek je medewerkers bij duurzaamheid? En hoe meet je de impact van je duurzame acties? Wij helpen je graag met het vinden van antwoorden én oplossingen. Wij denken mee over hoe je duurzame doelstellingen kunt bereiken in een complexe en dynamische omgeving, met beperkte tijd en middelen.

Meer dan alleen het vergroten van je capaciteit

Wij bieden slimme en integrale oplossingen, waarmee je als organisatie meer kunt doen dan alleen de capaciteit vergroten. Wij kijken hoe we processen kunnen versnellen en optimaliseren, hoe je kunt inspelen op de ontwikkelingen in de sector en hoe je verschillende aspecten van duurzaamheid kunt integreren. Antea Group beschikt over onmisbare kennis en ervaring, omdat we op verschillende niveaus en domeinen werken. Wij leggen verbinding tussen jouw vraagstukken en de mogelijkheden die er zijn. Wij helpen je om de uitdagingen van duurzaamheid aan te gaan en te overwinnen.

Voor vragen, informatie of een afspraak over Duurzaamheid en Energie.

Neem contact met ons op.

Paul Hoogerwerf
Stel een vraag