Ga naar hoofdinhoud
ReSource
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

ReSource: Maak jouw projecten circulair

SDGWil jouw organisatie ook bijdragen aan een duurzame toekomst en de transitie naar een circulaire economie versnellen? ReSource is de sleutel tot succes! Ons digitale platform is meer dan een marktplaats voor gebruikte bouwmaterialen. Wanneer er behoefte is aan meer ondersteuning helpen onze ervaren adviseurs jouw organisatie bij het inrichten van een gedegen circulair werkproces.

Onafhankelijk, deskundig & innovatief advies

We constateren dat de transitie naar het circulair werken binnen projecten veelomvattend is en dat hiervoor aanzienlijke inspanningen nodig zijn. Daarom bieden we, naast het platform, ook hulpmiddelen en diensten aan:

  1. Materiaalinventarisaties. Wij hebben een gedegen methode ontwikkelt voor het in kaart brengen van grondstoffen vrijkomend bij diverse projecten en we ondersteunen je graag bij jouw inventarisatie. Met kennis over constructies, materialen en normeringen doen wij een gedegen afweging voor hergebruik.
  2. Voorraadbeheer. Wij beschikken over grondstoffenregisseurs met ervaring op het gebied van aan- en verkoop van gebruikte materialen. De grondstoffenregisseurs organiseren de in- en uitstroom van materialen bij een deelnemende partij.
  3. Procesmanagement. Het opnieuw toepassen van gebruikte bouwmaterialen vergt meer dan alleen een match. Hiervoor moeten de juiste voorwaarden geschept worden en binnen een organisatie de juiste schakels met elkaar verbonden worden. Wij helpen met het opstellen- en borgen van een nieuwe, circulaire werkwijze.
  4. Netwerk. Bij deelname wordt je onderdeel van de ReSource community en kunt je rekenen op een groot netwerk van overheden om kennis en ervaringen uit te wisselen.
ReSource: Maak jouw projecten circulair
ReSource: Maak jouw projecten circulair

ReSource platform

Afgeschermd digitaal depot
ReSource is een digitale applicatie die 24/7 beschikbaar is voor meerdere gebruikers binnen een organisatie. Samen plaatsen we jouw fysieke opslag in ons digitale depot. Doordat alle gebruikers binnen een organisatie inzicht hebben in de circulaire voorraden kunnen ze tijdig worden gebruikt in een nieuw ontwerp. Deze aanpak transformeert een depot tot een tijdelijke opslagplaats, waarbij verbeterd warehousemanagement ervoor zorgt dat materialen snel worden doorgevoerd en hun waarde behouden.

Marktplaats
Indien er binnen de eigen organisatie geen mogelijkheid is om materialen opnieuw toe te passen, biedt het platform de optie om een materiaal aan te bieden aan de markt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid te definiëren aan wie- of aan welke partijen materialen worden aangeboden, zodat je zelf de controle hebt over wie inzicht heeft in de materiaalvoorraden.

Monitoring impact
Het toepassen van hergebruikt bouwmateriaal maakt veel impact. Met hergebruik wordt CO2-uitstoot beperkt en kunnen kosten worden bespaard wanneer materialen binnen de organisatie blijven. Ook voorkomen we hiermee afval en gaan we efficiënt om met materialen. Om onze gebruikers inzicht te geven in de totale hoeveelheid bespaarde CO2 uitstoot monitoren wij dit in ons dashboard. Zo maken wij jouw impact meetbaar!

Naar het platform

Organisaties die gebruik maken van ReSource merken dat circulair bouwen versneld wordt. Er wordt breed samengewerkt binnen de organisatie: tussen de beleidsmedewerkers, Beheer Openbare Ruimte en de buitendienst. ReSource is daarmee veel meer dan alleen een marktplaats voor bouwmaterialen; het is een werkwijze waarmee gezamenlijk circulair wordt gebouwd!

Naar het platform

Ook starten met ReSource?

Vul vrijblijvend het onderstaande formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Met deze dienst dragen wij bij aan SDG 9 – Industrie, innovatie en infrastructuur, SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen en SDG 12 – Verantwoorde consumptie en productie

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.