Ga naar hoofdinhoud
Arbotechnisch bodemonderzoek en -advies
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Arbotechnisch bodemonderzoek en -advies

Heb je vragen?

Joost Meeren
Stel een vraag
Allard de Jong
Stel een vraag
Mark Deuring
Stel een vraag

Snel in beeld waar je aan toe bent

Bodemwerkzaamheden? Dan wil je snel uitsluitsel over bodemkwaliteit, veiligheidsrisico’s én de maatregelen die je moet nemen om compliant te zijn aan wet- en regelgeving. Dankzij onze bodemdatabase, geautomatiseerde tools, regionale bodemkennis en eigen veldwerkteams weet je snel waar je aan toe bent. Zo helpen we om bodemrisico’s maximaal te beheersen: tijdens de voorbereiding én de uitvoering.

Dé bodemspecialist van Nederland

Onze kracht? Die begint bij onze jarenlange bodemkennis. Van Limburgs löss tot Friese klei: we zijn thuis in elke grondslag. We kennen de lokale bevoegde gezagen en toezichthouders; we weten hoe hun beleid eruit ziet en wat hierin de lokale aandachtspunten zijn. Daarnaast beschikken we in elke regio over voldoende advies- en onderzoekscapaciteit zodat we snel kunnen inspelen op onderzoeksvragen, groot en klein.

Bodem Digitaal Op de Kaart

Bovendien bieden we innovatieve tools waarmee we je razendsnel kunnen helpen. De basis van onze dienstverlening is Bodem Digitaal Op de Kaart (BDOK). BDOK verzamelt bodemdata in Nederland en vertaalt deze automatisch naar diverse online toepassingen. De tool verschaft je online informatie over verdachte locaties, risico’s en of je in het kader van de Arbowet óf de Wet Bodembescherming (WBB) aanvullend onderzoek moet doen.

Snel in beeld waar je aan toe bent
Snel in beeld waar je aan toe bent

Bodem Document Generator

In veertig procent is zo’n aanvullend onderzoek nodig. Meestal gaat het om dossieronderzoek door één van onze adviseurs; soms is veldonderzoek nodig. Uiteraard wil je niet wekenlang wachten op de resultaten. Om de vaart erin te houden, ontwikkelden we de Bodem Document Generator. Een sterk geautomatiseerd proces waarmee we op basis van labdata, onderzoekresultaten en documentatie heldere en goed onderbouwde rapportages genereren. In 90% van de gevallen al binnen zeven werkdagen na uitvraag.

Klantportaal: maximaal inzicht

Bodemrisico’s zijn een grote kritische factor in de planvoorbereiding. Je wilt daarom snel een uitvraag kunnen doen én daarna maximaal inzicht hebben in de stand van zaken. Wie is er mee bezig, welke onderzoeken en analyses zijn afgerond en welke lopen nog? Via ons klantportaal bieden we dit inzicht: op de momenten wanneer jij dat nodig hebt. Hierdoor houd je maximaal grip in de voorbereiding, kosten en de planning.

V&G-plan, toolboxes en toezicht

Welke maatregelen moet je op basis van de Arbowet en Wet Bodembescherming nemen? En hoe zorg je ervoor dat je deze goed en zorgvuldig implementeert? Naast onderzoek, kun je bij ons terecht voor adviezen en begeleiding op het werk. Zo vind je bij ons hogere veiligheidskundigen die voor jouw locatie, jouw project een V&G-plan opstellen en dit implementeren. Zo organiseren we startup Toolboxen voor medewerkers en houden we milieukundig toezicht op werken.

Vraag meteen een offerte of informatie aan

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Meer weten over deze dienst?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Joost Meeren
Stel een vraag
Allard de Jong
Stel een vraag
Mark Deuring
Stel een vraag