Ga naar hoofdinhoud
Energy Efficiency Directive (EED)
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Energy Efficiency Directive (EED)

Heb je vragen?

Alle expertise in huis om jouw gebouw EED-proof te krijgen

Ruim zesduizend bedrijven en instellingen zijn verplicht tot een energieaudit volgens de Energie Efficiëntie Richtlijn (EED). Ben jij daar één van? Dan vraagt dit om een grondige aanpak. Goed om te weten dat de gecertificeerde energie-adviseurs van Antea Group je ondersteunen bij de EED energie audit en alle handling eromheen: van inspectie tot en met de implementatie van Erkende Maatregelen.   

EED-plichtig en nu?

De EED is een richtlijn waarmee de Nederlandse overheid een flinke bijdrage wil leveren aan de invulling van het Parijse Klimaatakkoord. Wanneer je als bedrijf of instelling EED-plichtig bent, betekent dit weliswaar een extra opgave, maar wel één die interessant kan zijn. Want, de EED energie audit brengt niet alleen energiestromen en besparingsmaatregelen in kaart, het helpt je ook op om termijn energie én kosten te besparen.

Energie Audit

Procesenergie, gebouwenergie en C02-uitstoot: de vierjaarlijkse energie-audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen jouw onderneming. Ook geeft de audit inzicht in besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Wij weten van ondernemers, beheerders en facilitair managers dat deze actie veel data en installatietechnische kennis vergt. Goed om te weten dat je de audit en alle handling daaromheen aan ons kunt toevertrouwen.

Erkende Maatregelen

Naast de EED energie audit heb je de verplichting om álle energiemaatregelen te implementeren die vanaf 1 juli 2019 binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Van luchtbehandeling, koeling tot dataservers: per branche is er een flinke waslijst (tot wel zeventig) aan energiebesparende maatregelen die je wettelijk gezien moet doorvoeren. Onze energie-experts helpen je verder. Wij zetten zaken voor je op een rij, geven de juiste onderbouwingen en stellen een plan op voor het doorvoeren van resterende maatregelen.

Alle expertise in huis om jouw gebouw EED-proof te krijgen
Alle expertise in huis om jouw gebouw EED-proof te krijgen

Implementatie EED-maatregelen

Met een energieaudit-verslag én een implementatieplan ben je er nog niet. Maatregelen moeten ook geïmplementeerd worden. Dit kan betekenen dat er installaties vervangen of aangepast moeten worden, of dat er extra isolatie van de gebouwschil nodig is, of aanpassingen van lift- en restaurantvoorzieningen. Al deze maatregelen wil je het liefst zo efficiënt mogelijk uitvoeren; passend bij de plannen die je al had, op een manier waarmee je processen zo min mogelijk in de weg zit.

Bouwadvies verduurzaming

Dit is waar onze bouw- en installatie-experts je bij ondersteunen. Vanaf het ontwerp en de engineering tot en met de begeleiding van de realisatie: je vindt bij ons alle expertise om jouw gebouwen EED-proof te krijgen. Dankzij onze kennis van bouwtechniek, isolatietechniek en wet- en regelgeving adviseren we hoe je maatregelen slim combineert en prioriteert en hoe je ze de juiste plek geeft in jouw meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Zo zorgen we ervoor dat je zo kostenefficiënt mogelijk aan de energiebesparingsverplichting voldoet.

Ons track record

De afgelopen jaren hebben onze energiespecialisten hun meerwaarde getoond in uiteenlopende EED-projecten. Zo hebben wij voor klanten als Attero, Dr. Oetker en UPS EED-audits uitgevoerd en vertaald naar een maatregelenpakket.  

Meer informatie of een offerte aanvragen over EED?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook de andere diensten over Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen

Meer weten over EED?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie