Ga naar hoofdinhoud
NDOK: stikstof quickscan bij aanleg kabels en leidingen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

NDOK: stikstof quickscan bij aanleg kabels en leidingen

Heb je vragen?

NDOK: zelf checken. Binnen een paar minuten antwoord.

Plannen voor de aanleg van kabels en leidingen? Dan wil je snel duidelijkheid of de werkzaamheden binnen de stikstofnorm vallen of dat er eerst nog aanvullend onderzoek nodig is. Met Stikstof op de Kaart (NDOK) voer je die eerste check nu zélf uit. Snel, automatisch en betrouwbaar. De online tool waarmee je binnen een paar minuten weet waar je aan toe bent.  

Stikstofdepositie betrouwbaar in beeld

De NDOK-tool is geschikt om de stikstofdepositie van de meeste kabels- en leidingprojecten in kaart te brengen. Binnen de range vallen trajecten tussen de 1 meter en 10 kilometer. De data voor de quickscan halen wij uit gevalideerde bronnen en baseren wij op landelijk stikstofbeleid. Wij gaan hierbij uit van worst-case aannames. De berekening wordt uitgevoerd met de – verplichte - AERIUS-Calculator. Uiteraard zorgen onze stikstof-adviseurs dat data actueel is en beleidswijzigingen worden verwerkt. En is er nader onderzoek nodig? Dan regel je dit met één druk op de knop.  

De voordelen van Stikstof Digitaal op de Kaart:

  • Binnen een paar minuten duidelijkheid in hoeverre stikstofdepositie een rol speelt in jouw project. 

  • Toepasbaar op elke locatie in Nederland: van binnenstad tot buitengebied. 

  • Op basis van landelijke beleidsregels. 

  • Snel en efficiënt werken. 

  • Voor de eerste verkenning niet meer afhankelijk van derden.  

  • Als geen bijdrage wordt berekend hoef je geen aanvullend onderzoek te doen.

NDOK: zelf checken. Binnen een paar minuten antwoord.
NDOK: zelf checken. Binnen een paar minuten antwoord.

Win tijd, bespaar kosten

Naast tijdwinst – je hoeft niet meer weken te wachten op uitsluitsel – bespaart NDOK kosten. Je betaalt niet meteen voor een volledig vooronderzoek. En mocht de quickscan uitwijzen dat er nader onderzoek nodig is, dan beschik je alvast over een basisrapport. Je betaalt per aanvraag, dus je zit niet vast aan abonnementskosten. Wil je aan de slag met deze tool? Neem dan contact op met onze adviseurs en vraag naar de voorwaarden.  

NDOK: zelf checken. Binnen een paar minuten antwoord.

Stedin tevreden gebruiker NDOK

Peter Fischer, omgevingsmanager bij netbeheerder Stedin, is erg enthousiast over NDOK: “Wij hebben de NDOK-tool nu een tijd in gebruik. Hij is erg gebruiksvriendelijk en het levert ons in een heel kort tijdsbestek duidelijkheid over de opgave waar we voor staan. In minder dan 15 minuten hebben we een resultaat in de e-mail inclusief een rapportage. We hebben inmiddels 150 projecten doorgerekend met als resultaat dat bij zo'n 50% van de projecten geen sprake is van een depositie.” 

Ook bodemrisico’s, archeologie én Ontplofbare Oorlogsresten

Bij werkzaamheden met grondroeringen heb je niet alleen rekening te houden met stikstof. Ook hebben onder meer de (milieu-hygiënische) bodemkwaliteit, archeologie en ontplofbare oorlogsresten (OO) invloed. Goed om te weten dat wij je met BDOK, ADOK en OODOK in staat stellen om ook op deze thema’s een digitale quickscan te doen. Uiteraard kun je de tools combineren, zodat je voor al deze onderwerpen snel de risico’s en de vervolgstappen in beeld hebt.  

Ook sneller en slimmer werken dankzij NDOK?

Meer informatie over NDOK?
Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Met deze dienst dragen wij bij aan SDG 9 - Industrie, innovatie en infrastructuur

Meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact met mij op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie