Ga naar hoofdinhoud
Leren en veranderen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Onze visie op leren en veranderen

Technologische en ruimtelijke ontwikkelingen worden gerealiseerd voor en door mensen. Als ingenieurs- en adviesbureau is de wereld van techniek en projecten diep geworteld in het DNA van Antea Group. Dit combineren wij met ruim 20 jaar ervaring in leer- en verandertrajecten: wij zijn dé Academy voor de ingenieurswereld. De wijze waarop mensen leren, zich ontwikkelen en met elkaar samenwerken is bepalend voor het uiteindelijke resultaat: van relaties naar prestaties!

Ons didactisch concept

Om technische oplossingen maximaal tot hun recht te laten komen moeten inhoud, proces en interactie hand in hand gaan. Zonder betrokkenheid van klanten of draagvlak in de omgeving verliezen technische oplossingen hun waarde. Daarom is onze aanpak bij de ontwikkeling van leerprocessen altijd gericht op zowel de sociale als de technische aspecten van het werk.

Wij werken volgens de methode van ‘ervarend leren’. Dit betekent dat deelnemers bij ons leren door te doen aan de hand van hun eigen werkpraktijk en talenten. Het te behalen leerdoel staat hierbij steeds centraal. Binnen Antea Group hebben we in leerprocessen aandacht voor de volgende vijf basisprincipes: 

1. Je kunt alleen leren in een veilige omgeving.
2. Leren is een continu proces en stopt niet als jij de training hebt afgerond.
3. Je kunt alleen leren vanuit positieve relaties. 
4. De omgeving waarin we werken bepaalt ons leergedrag.
5. Ieders unieke talent vormt het vetrekpunt voor zijn of haar leerproces.

Technisch, sociaal en lerend

Vanuit deze overtuiging koppelt Antea Group de wereld van techniek aan sociale ontwikkeling en persoonlijke groei. In onze visie komen werken en leren zoveel mogelijk samen. Ieder vak, werkpraktijk of situatie vraagt om andere vaardigheden en competenties. Daarom vormt de context waarin jij werkt voor ons altijd het vertrekpunt van ons leeraanbod. Wij richten ons daarbij op drie niveaus: jij als individu, het team waarin je werkt en jouw organisatie en haar omgeving. 

Leren is leuk, maar mag soms ook een beetje schuren. We leren vooral als we onszelf op de proef durven te stellen. Daarom dagen wij je uit, altijd vanuit een veilige basis. Leren met voldoening, energie en plezier, maar vooral: met resultaat. En dat is wat ons betreft niet gebonden aan een vaste tijd of plaats. Daarom maken wij gebruik van blended learning waarin fysieke bijeenkomsten, online leren en oefenen in de praktijk elkaar afwisselen.

Onze visie op leren en veranderen
Onze visie op leren en veranderen

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Onze kennis en ervaring op het snijvlak van mens en techniek zetten wij op de volgende manieren in:

  • Opleiding en training;
    Wij hebben een ruim trainingsaanbod, gericht op leren & veranderen. Onze trainingen bieden wij zowel aan via open inschrijving als in-company.
  • Coaching en ontwikkeling van projectteams;
    Daarnaast begeleiden wij projectteams, zowel bij Project Start/Follow/Close up-sessies als bij het proces van teamontwikkeling. Zo begeleiden we ook samenwerkingstrajecten binnen teams en tussen opdrachtnemer en opdrachtgever.
  • Advies en projectleiding bij leer- en verandervraagstukken.
    Wij treden ook op als adviseur of projectleider bij vragen op het gebied van leer- en verandervraagstukken. Bijvoorbeeld als een in-company opleider of projectleider van een veranderproces.

In alle gevallen werken wij via de principes van co-creatie: samen ontwikkelen we een aanpak die past binnen de context van je organisatie en leidt tot resultaat.

Bekijk ook de andere diensten over strategie en besluitvorming

Heb je vragen over Leren en Veranderen?

Neem contact met ons op.

Pieter Baeten
Stel een vraag
Nancy Polet
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie