Ga naar hoofdinhoud
Mobility Hubs, de ‘one-stop-shop’ voor onderweg
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Mobility Hubs, de ‘one-stop-shop’ voor onderweg

Heb je vragen?

Alle kennis en ervaring voor de realisatie van het tankstation 2.0

Laadstations, verschillende horecafaciliteiten en wasstraten. Het tankstation van nu is compleet, multifunctioneel én klaar voor de toekomst. Ingericht op alle vormen van energie: van fossiel tot LNG, van snelladen tot waterstof, van frisdrank tot een broodje. Maar ook een plek die voorziet in de behoefte van de weggebruiker van vandaag: shoppen en autowassen. Antea Group is specialist in het realiseren van deze Mobility Hubs.   

De vraag naar deze multifunctionele mobiliteitsconcepten groeit. Dit betekent iets voor de realisatie ervan. Want, dit is topsport. In korte tijd moet er op een klein oppervlak ontzettend veel gebeuren. Van de aanleg van leiding- en kabelwerken, opslagtanks en laad- en/of tankequipment tot en met de realisatie van gebouwen, verhardingen en opstelplaatsen. Ook komen er op één locatie allerlei functies én een verscheidenheid aan nieuwe technieken bij elkaar. Dit vraagt om bijzondere aandacht.

Snel, efficiënt en veilig bouwen

De realisatie van deze locaties is niet alleen een technische uitdaging. Als opdrachtgever wil je vooral ook snel, efficiënt en veilig bouwen. Dit vraagt om een effectieve fasering, slimme inzet van capaciteit én goede samenhang tussen alle verschillende disciplines. Bij de Realisatie-experts van Antea Group vind je ervaren projectmanagers, werkvoorbereiders én specialisten die al op vele locaties in Nederland en België hebben bewezen dat ze deze multidisciplinaire uitdaging aan kunnen.

Voor élke stap een specialist

Op basis van een voorlopig ontwerp, bestek of vraagspecificatie zijn wij in staat om het werk van a tot z te organiseren, engineeren en te realiseren. En of het nu gaat om de aanleg van infrastructuur, de sanering van een bestaande locatie of overleg met stakeholders; voor elke realisatiestap brengen we de juiste mensen en partijen aan tafel. Zo zorgen we ervoor dat de hele puzzel die gelegd moet worden, klopt én past. Wij regelen:

  • Voorontwerp en vergunningen
  • Uitvoeren van onderzoeken voor o.a. naar bodemkwaliteit, flora en fauna en veiligheid
  • Sloop en sanering
  • Bouw- en woonrijp maken
  • Realisatie van installaties, shop- en luifelbouw, riolering, elektra en terreininrichting
  • Overleg met en management van stakeholders (retailers, omgeving, bevoegd gezag)
  • Aanleg infra voor snelladers, waterstoftanks en bijv. energieopwekking
  • Gecertificeerd voor realisatie vloeistofdichte verhardingen, bedrijfsriolering, tank- en bodemsaneringen
Alle kennis en ervaring voor de realisatie van het tankstation 2.0
Alle kennis en ervaring voor de realisatie van het tankstation 2.0

Thuis in de energie van morgen

Daarnaast tref je in ons een partner die thuis is in de energie van morgen. Zeker wanneer er waterstoftanks, snelladers of zonnepanelen ingepast moeten worden, komt er vaak letterlijk een wereld aan nieuwe techniek binnen. Buffertanks uit de Verenigde Staten, zonnepanelen uit Engeland, leidingwerk uit Italië. Wij begrijpen wat dit vraagt, met welke details je rekening moet houden en waar de uitvoeringsrisico’s liggen.

Ons trackrecord

Inmiddels hebben we in Nederland én België voor diverse ontwikkel- en retailpartijen meerdere Mobility Hubs gerealiseerd. In Honselerdijk realiseerden we – binnen tijd en budget - een Mobility Hub, bestaande uit een snellaadstation, tankstation, restaurant, wasstraat en een StarBucks. In Purmerend realiseerden we eveneens een compleet nieuwe Mobility Hub met diverse retail-faciliteiten. In België leverden we met succes tankstations in Arendonk en Westmeerbeek op.

Plannen voor de ontwikkeling van een Mobility Hub?

Ontdek de mogelijkheden

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie