Ga naar hoofdinhoud
Planningsmanagement
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

De kracht van actieve ondersteuning

Antea Group levert ondersteuning op het gebied van projectplanning. Hiervoor beschikken we over ruime ervaring bij zowel publieke als private partijen. Onze planners verstaan de kunst van het maken van een verbinding tussen de planning en projectbeheersingsdisciplines. Hiervoor beschikken we over een breed pakket van efficiënte, hulpvaardige en waardevolle tools die direct inzetbaar zijn.

Direct visueel inzicht

Onze planning gaat hierbij verder dan alleen het gebruik van een tool, zoals Primavera of MS Project. Naast een planning volgens de kritieke pad methodiek, ondersteunen onze planners ook actief de relaties tussen de project planning en andere project plannen. Daarnaast beschikken ze over kennis van andere projectbeheersingsdisciplines zoals risico, kwaliteits-, financieel- en scopemanagement. Dat resulteert in integrale advisering.

Om de factor tijd zichtbaar te maken in een project kunnen we verschillende tools inzetten: Lean planning, Scenario analyse, Post-it planning (zowel fysiek als digitaal), probabilistische planning (PPI), toepassing van weergegevens of andere beperkende factoren. Naast de factor tijd zijn wij in staat om de planning ook gebruiken om capaciteit te plannen. Deze planning kunnen we op verschillende manieren visueel weergeven. Bijvoorbeeld in S-curves, histogrammen, tijd/weg diagrammen en slipcharts.

De kracht van actieve ondersteuning
De kracht van actieve ondersteuning

De planning als back-bone

Door middel van planningssessies en challengegesprekken controleren we de juistheid en volledigheid van de benoemde activiteiten in de planning. Daarnaast monitoren we de voortgang ten opzichte van de reeds benoemde activiteiten. De voortgang en wijzigingen leggen we vast in een planningsnota. Hierdoor worden gevolgen voor de scope, financiën, kwaliteit en risico’s direct inzichtelijk. In overleg met onze opdrachtgever dragen we zorg voor implementatie en borging van de planning in het team. Dat gebeurt bijvoorbeeld in workshops of trainingen.

Bekijk ook de andere diensten over projectbeheersing

Meer weten over planningsmanagement?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie