Ga naar hoofdinhoud
Drones en Urban Air Mobility
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Koploper in de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst

We staan aan de vooravond van een interessant tijdperk. Niet alleen op het land verandert het vervoer. Ook in de lucht. En nu de druk op onze infra en ons milieu toeneemt, is de potentie van drones en vliegende auto’s enorm. In Antea Group vind je een partner die voorop loopt bij deze ontwikkelingen en helpt om nieuwe mobiliteitsvormen te integreren in onze leefomgeving.

Drones en dronetechniek

Zo investeren we al enkele jaren in de ontwikkeling van dronetechnologie. We zetten bijvoorbeeld drones in voor de inspectie van kunstwerken, industriële sites of de monitoring van verkeerssituaties. Maar drones kunnen oneindig veel meer. Denk aan drones die hulpdiensten ondersteunen, drones die volledig zelfstandig locaties bewaken of drones voor het vervoer van vracht en personen.

Pilot: Drone vliegt maaltijd over het IJ 
Onlangs hebben een pilot gedraaid in samenwerking met Dutch Drone Delta, Amsterdam Drone Lab én Thuisbezorgd.nl. Samen bezorgden we een maaltijd met een drone over het IJ in Amsterdam. Meer over deze pilot te weten komen? Dat kan via deze link

Zou jij in een drone taxi stappen?

Partner binnen Dutch Drone Delta

Maar hoe integreren we drones op een veilige en duurzame manier in onze samenleving? En wat betekent dit voor onze fysieke leefomgeving? Het zijn vragen die we binnen de Dutch Drone Delta beantwoorden. Binnen dit consortium werken we samen met partijen als Port of Rotterdam, Schiphol, Transavia, Rijkswaterstaat en het Ministerie van I&W. Ons doel: een basis leggen voor een veilige, duurzame en geaccepteerde inpassing van Urban Air Mobility.

Koploper in de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst
Koploper in de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst

Het vervoer van de toekomst

Daarom onderzoeken we hoe we de vliegende auto en drones kunnen implementeren. Hoe zorgen we voor een goede infrastructuur, welke effecten hebben ze op het milieu, onze veiligheid, juridische aspecten en wat betekent dit voor de gebiedsontwikkeling? Met onze kennis van ruimtelijke inrichting, milieu en mobiliteit leggen we de basis voor het vervoer van de toekomst.

Bekijk ook de andere diensten over mobiliteit

Op zoek naar een partner om nieuwe vormen van mobiliteit te verkennen?

Neem contact met ons op.