Het bedrijf Sky Survey is gespecialiseerd in het uitvoeren van visuele en thermische inspecties door gebruik van drones. Ook hoogtemetingen en inmetingen van terreinen zijn met deze technologie mogelijk.

Drone-inspecties van kunstwerken

Drone-inspecties van civiele kunstwerken, zoals bruggen, snelwegen en windmolens, zijn veiliger, sneller en goedkoper. Sky Survey werd door CAG Ventures (het samenwerkingsverband tussen Antea Group en Centric) opgemerkt en geholpen om door te groeien. Inmiddels heeft CAG Ventures een minderheidsbelang in de onderneming, wat neerkomt op een investering in geld en kennis.

"Door drones verzamelde data biedt veel inzicht"

“De samenwerking met Sky Survey vergroot de mogelijkheden voor onze klanten aanzienlijk”, zegt Erik Deuring, adviesgroepmanager Assetmanagement bij Antea Group. Hij voorziet dan ook een verdere groei van Sky Survey. “Door drones verzamelde data biedt veel meer inzicht in de openbare ruimte. En wanneer je een drone inzet, zijn hoogwerkers en abseilende inspecteurs aan veiligheidskabels niet meer nodig. Dat voorkomt verkeershinder door wegafzettingen en gesloten bruggen. Het aantal toepassingen zal daarom alleen maar verder toenemen”, aldus Deuring.

3D-scans van onbewaakte spoorwegovergangen

Drone-technologie heeft zich de afgelopen tijd sterk ontwikkeld. In combinatie met beeld- en geluidssensoren kunnen drones snelle hoogtemetingen over grote oppervlaktes maken. Ook beeldvoorziening in het kader van verkeerstellingen en 3D-scans zijn mogelijk. Zo werd Sky Survey al succesvol ingezet om 3D-scans van onbewaakte spoorwegovergangen te maken. Meer informatie over Sky Survey vind je op www.skysurvey.eu.