Ga naar hoofdinhoud
Sportaccommodaties
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Sportaccommodaties

De verbouw of nieuwbouw van sportaccommodaties vergt veel kennis. Bouwkundig gezien, maar ook als het gaat om installaties en constructies; contracten en regelgeving. En natuurlijk van de bouw zelf. Goed om te weten dat je in Antea Group een partner vindt die van het eerste idee tot en met de realisatie met je optrekt. Zo houd je grip op je project. Ook als het écht ingewikkeld wordt.

Van ijsbaan tot sporthal en zwembad

Van de renovatie van Thialf, de ontwikkeling van een zwembad & ijsbaan in Hoogeveen of de renovatie van het De Mirandabad. In Nederland zijn wij elk jaar betrokken bij bouw en renovatie van sportaccommodaties: groot én klein. In de rol van total engineer, bouw- en projectmanager, maar ook als integraal bouwadviseur. Dit betekent dat we in jouw bouwproject van begin tot eind staan voor jouw belang.

Kies voor integraal bouwadvies…

Bij de bouw of renovatie van sportaccommodaties is overleg met gebruikers en kennis van sporttechnische eisen een must. Maar het vraagt ook om know how van energiebesparing, installaties en engineering (bijvoorbeeld voor het ontwerp van ijsvloeren en bassins). Dankzij Antea Group hoef je hier niet allerlei specialisten voor in te huren. Met ons beschik je over één partner die alle kennis in huis heeft. Resultaat: slimmere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter proces.

  1. Haalbaarheidsonderzoek
  2. Initiatief [Programma van Eisen, Bouwbesluit, technische opname]
  3. Engineering [VO, DO, UO, bouwkostenadvies]
  4. Aanbesteding [Bouwteam, UAV-gc, bestekken]
  5. Uitvoering [Directievoering en toezicht, contractbeheersing]
  6. Beheer en Onderhoud [MeerJarenOnderhoudsplannen, assetmanagement]
Sportaccommodaties
Sportaccommodaties

… en integraal bouwmanagement

Goed om te weten dat je tijdens het hele bouwproces van sportaccommodaties een beroep kunt doen op onze ervaring. Onze projectleiders zorgen bijvoorbeeld voor goede samenwerking met architect, aannemers en installateurs. We kijken kritisch naar oplossingen, risico’s en de beheersing daarvan. We adviseren je over meerwerk en koppelkansen, sturen op planning en budget. En samen hakken we knopen door: wat doen we wel, wat doen we niet…?

Duurzame sportaccommodaties

Bij de ontwikkeling van zwembaden, sporthallen en ijsbanen wil je oplossingen waarmee je energie kunt besparen. Er zijn dan talloze routes om te volgen: zonnepanelen, Warmte Koude Opslag of warmtepomp… We denken met je mee over wat voor jou het beste (energie)concept is. Aan welke eisen moet je voldoen, wat zijn jouw ambities? Hoe dragen installaties, constructie en bouwkundige aspecten daaraan bij? Door naar het volledige plaatje te kijken zorgen we ervoor dat je slim investeert.

Innovatief bouwen

Goed om te weten dat je met Antea Group kiest voor een partner die continu verbetert. Het PvE2Go is daar een voorbeeld van: een innovatieve aanpak om met gebruikers tot een sluitend Programma van Eisen te komen. Maar je kunt als opdrachtgever ook gebruik maken van ons klantportal. Een omgeving die je actueel inzicht geeft in de projectvoortgang, de mijlpalen en de acties die nog nodig zijn. Ook hiermee geven we je grip op het proces en zorgen we voor een goede samenwerking. 

Sportaccommodaties

Op zoek naar een partner voor de bouw en renovatie van sportaccommodaties?

Neem contact met ons op.