Ga naar hoofdinhoud
Zorgaccommodaties
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Zorgaccommodaties

Heb je vragen?

Zorgaccommodaties

De ontwikkeling van zorgaccommodaties vergt veel kennis. Bouwkundig gezien. Maar ook als het gaat om zaken als energiebesparing, stakeholdermanagement en de integratie van domotica en IT. En natuurlijk van de bouw zelf. Goed om te weten dat je in Antea Group een partner hebt die in het hele proces met je optrekt. Zo houd je grip op je project. Ook als het écht complex wordt.

Nieuwbouw en renovatie zorgaccommodaties

Steeds meer zorgorganisaties staan voor de vernieuwing van hun vastgoed. Als facilitair bedrijf of vastgoedorganisatie heb je aan nieuwbouw- en renovatieplannen een flinke kluif. Je wilt budgetten slim besteden, maar ook tot een plan komen dat voldoet aan de eisen en wensen van cliënten, personeel én de interne opdrachtgever. Tijdens de uitvoering wil je er op toezien dat afspraken worden nagekomen.   

Kies voor integraal bouwadvies

Daarmee ben je er niet. Ook als het gaat om bouwtechniek, ontwerp, installatietechniek en IT moeten er afwegingen worden gemaakt. En wat te denken van aanbesteding en contractbeheersing? Met Antea Group kies je voor één partner die al die kennis in huis heeft en ervoor zorgt dat alle facetten samenvallen. Dit zorgt voor slimmere oplossingen, minder faalkosten én een efficiënter proces. Schakel ons in voor:

  1. Haalbaarheidsonderzoek
  2. Initiatief [Programma van Eisen, Bouwbesluit, technische opname]
  3. Engineering [VO, DO, UO, bouwkostenadvies]
  4. Aanbesteding [Bouwteam, UAV-gc, bestekken]
  5. Uitvoering [Directievoering en toezicht, contractbeheersing]
  6. Beheer en Onderhoud [MeerJarenOnderhoudsplannen, assetmanagement]

Integraal bouwmanagement zorg

Je kunt ons tijdens het hele ontwerp en bouwproces ook inschakelen als bouw- en projectmanager. Dit betekent dat wij van begin tot eind staan voor joúw belang. Onafhankelijk, en altijd met de instelling om samen voor het beste resultaat te gaan. We zorgen voor een goede samenwerking tussen architect, aannemers en installateurs. We kijken kritisch naar oplossingen, risico’s en de beheersing daarvan. We adviseren je over meerwerk en koppelkansen, sturen op planning en budget. En samen hakken we knopen door: wat doen we wel, wat doen we niet…?

Zorgaccommodaties
Zorgaccommodaties

Cliënt en zorgprofessional centraal

In Nederland zijn wij elk jaar betrokken bij bouw en renovatie van zorgaccommodaties: groot én klein. Die ervaring zie je terug in onze ontwerp- en uitvoeringsplannen. In onze oplossingen houden we altijd rekening met de wensen en belangen van cliënt, naasten en zorgpersoneel. Dit doen we door hen al vroeg in het ontwerpproces aan te haken. Zo houden we rekening met de juiste zorgtechnische inrichting van ruimtes, looproutes, veiligheid en gebruiksgemak.

Een gezond en duurzaam gebouw

Bij de bouw en renovatie van zorgaccommodaties zijn gezondheid én duurzaamheid belangrijke thema’s. Er zijn dan talloze afwegingen die je kunt maken. Zet je in op zonnepanelen, Warmte Koude Opslag of warmtepomp? Hoe dragen installaties, constructie en bouwkundige aspecten bij aan jouw ambities en aan wet- en regelgeving? Door naar het volledige plaatje te kijken zorgen we ervoor dat je slim investeert; nu en later.

Innovatief bouwen

Goed om te weten dat je met Antea Group kiest voor een partner die continu verbetert. Het PvE2Go is daar een voorbeeld van: een innovatieve manier om met gebruikers tot een Programma van Eisen te komen. Maar je kunt als opdrachtgever bijvoorbeeld ook gebruik maken van ons klantportaal. Een omgeving die actueel inzicht geeft in de voortgang van een project, de mijlpalen en de acties die nog nodig zijn. Ook hiermee geven we je grip op het proces en zorgen we voor een goede samenwerking.

Meer weten over zorgaccommodaties?

Neem contact met ons op.