Ga naar hoofdinhoud
Integraal bouwadvies en contractering
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Integraal bouwadvies en contractering

Heb je vragen?

Integraal bouwadvies en contractering

Bouwfysica, installatietechniek, energiebesparing: elk nieuwbouwproject vergt ontzettend veel specialistische kennis. Met Antea Group kies je voor een partner die al die know how in huis heeft. Die ervoor zorgt dat al die onderdelen logisch samenvallen. Resultaat: betere oplossingen, optimale besteding van jouw budget en een efficiënter bouwproces.

In elke fase de juiste expert

Het nieuwe Park Paviljoen van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, IJsstadion Thialf of de bouw van een nieuwe brandweerkazerne; onze adviseurs en ingenieurs voelen zich thuis in complexe bouwprojecten. En onze meerwaarde is dat wij je bijstaan in élke fase van een nieuwbouwproject: van initiatief tot het ontwerp, van het contract tot het toezicht op de bouwplaats. Wij zorgen ervoor dat jij op elk onderdeel van een nieuwbouwproject de juiste kennis en specialisten achter de hand hebt.

Initiatieffase nieuwbouw

Je wilt bouwen of renoveren. Maar hoe haalbaar zijn jouw ambities? Wat zijn de mogelijkheden van een locatie, hoe zit het met vergunningen en wat is de impact van jouw plannen op een omgeving? In deze fase onderzoeken we de haalbaarheid van plannen. Onze specialisten kijken naar investeringen, terugverdienmodellen en mogelijke bouwvarianten. Samen zetten we scenario’s op een rij en vinden we de beste oplossing.

Integraal bouwadvies en contractering
Integraal bouwadvies en contractering

Ontwerp nieuwbouw

We helpen je om vanuit die oplossingsrichting tot onderbouwde keuzes te komen. Met onze PvE2Go-aanpak bieden we je een innovatieve manier om wensen en eisen zo compleet mogelijk boven tafel te krijgen. We adviseren je hierbij ook over verduurzaming en gezondheid. Welke investeringen zijn slim om te doen, welke kun je beter achterwege laten? Onze collega’s van CB5 staan altijd klaar om een architectonische vertaling te maken.

De technische invulling

Onze specialisten zorgen voor de technische invulling van het werk. In samenhang kijken we naar bouwfysica, constructie, installaties en energiebesparing (BENG of ENG). Dit doen we stap voor stap. Via een voorlopig ontwerp en definitief ontwerp schakelen we door naar het uitvoeringsontwerp. Een kwestie van samen slijpen en schaven. We voeren onze ontwerpen uit in BIM: hiermee houden we maximaal grip op het ontwerpproces. 

Contracteren en aanbesteden

Afhankelijk van budget en ambities onderzoeken wij welke aanbestedingsvariant het beste bij jouw project en organisatie past. Geef je een aannemer veel vrijheid en verantwoordelijkheid? Wil je tijdens het bouwproces meesturen of kies je voor een traditionele aanbesteding? We bieden ondersteuning in het hele aanbestedingstraject: van het opstellen van een aanbesteding, de selectie tot en met de overeenkomst. 

Directievoering en toezicht

Goed om te weten dat je tijdens de bouw een onafhankelijk partner aan je zij hebt. Een partij die regelt wat er geregeld moet worden. Die jouw project en ambities door en door kent. Die zorgt voor een vloeiende samenwerking met architect, aannemers en installateurs. Onze directievoerders, toezichthouders en projectleiders kijken kritisch naar oplossingen, risico’s en de beheersing daarvan. We sturen op planning en budget. En wij staan voor jouw belang wanneer we adviseren over meerwerk en koppelkansen.

Bekijk ook de andere diensten van Consultancy Nieuwbouw

Op zoek naar een onafhankelijk bouwkundig specialist voor élke fase van jouw bouwproject?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie