Ga naar hoofdinhoud
Transformatie en verbouw
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Transformatie en verbouw

Heb je vragen?

Transformatie en verbouw

Bij de transformatie of verbouw van bestaand vastgoed gaan vaak alle ‘bouwregisters’ open. Van businesscase tot vergunningen; van bouwtechniek tot uitvoering: je moet op veel verschillende onderdelen aan de bak. Dan is het een meerwaarde om een onafhankelijk partner aan boord te hebben die plannen mogelijk maakt én je vervolgens van a tot z door een project loodst.

Transformeren vastgoed

De transformatie van een warenhuis tot een appartementencomplex; de modernisering van een schoolgebouw: transformatie en verbouw zijn kennisintensieve trajecten. Dan is het fijn om één partner te hebben die in elke fase met je optrekt. Die onafhankelijk is, snel schakelt en zorgt voor samenhang. Die partij zijn wij. Of je nu als gebouweigenaar, corporatie of projectontwikkelaar bij ons komt: wij brengen transformatie- en verbouwtrajecten verder en helpen je met:

  1. Haalbaarheidsonderzoek en businesscase
  2. Bouwkundig ontwerp [PvE, Bouwbesluit]
  3. Engineering [VO, DO, UO, bouwkostenadvies]
  4. Aanbesteding [Bouwteam, UAV_gc, bestekken]
  5. Uitvoering [Directievoering en toezicht, contractbeheersing]

Een aantrekkelijk, haalbaar én geaccepteerd plan

De kracht van een multidisciplinair ingenieursbureau is dat wij niet alleen kennis van bouwtechniek en ontwerp in huis hebben. Je vindt bij ons ook experts op het gebied van vergunningen, conditionerende onderzoeken, bouwkosten en monumenten. Dit merk je meteen. We stellen de juiste vragen. Doorzien kansen én risico’s en denken en rekenen kritisch met je mee. Op deze manier dragen we bij aan een aantrekkelijk, financieel haalbaar én geaccepteerd plan.

Bouwkundig ontwerp en engineering

Staan alle lichten op groen? Dan brengen wij onze bouwspecialisten aan boord. Wat betekenen jouw plannen voor de constructie en de bouwfysica? Voor welke materialen en installaties kies je? Hoe geef je invulling aan brandveiligheid en energie-ambities? Wij zorgen voor een samenhangend plan waarin we wensen en eisen vertalen naar technische oplossingen. Een kwestie van samen slijpen en schaven. Via een voorlopig ontwerp, definitief ontwerp schakelen we door naar het uitvoeringsontwerp. We voeren onze ontwerpen uit in het Bouw Informatie Model (BIM). Hiermee houden we grip op het ontwerpproces. 

Transformatie en verbouw
Transformatie en verbouw

Contracteren en aanbesteden

Afhankelijk van budget en ambities onderzoeken wij welke aanbestedingsvariant het beste bij jouw project en organisatie past. Geef je een aannemer veel vrijheid en verantwoordelijkheid? Wil je tijdens het bouwproces meesturen of kies je voor de zekerheid van een traditionele aanbesteding? Wij bieden je ondersteuning in het hele aanbestedingstraject: van het opstellen van een aanbestedingsdossier, de aannemerselectie tot en met de overeenkomst. 

Directievoering en toezicht

Tijdens de uitvoering is het een meerwaarde om een partij naast je te hebben die ervoor zorgt dat de realisatie in goede banen loopt. Die staat voor jouw belang en ervoor zorgt dat afspraken (budget, planning en kwaliteit) worden nagekomen. Onze directievoerders, toezichthouders en projectleiders kijken kritisch naar oplossingen, risico’s en de beheersing daarvan. En wij staan voor jouw belang wanneer we adviseren over meerwerk en koppelkansen.

Ons track record

In tientallen transformatie- en renovatietrajecten hebben we onze meerwaarde bewezen. Zo hebben we de transformatie van het voormalige hoofdkantoor van Eneco tot een nieuwe dependance van de Hogeschool van Rotterdam mogelijk gemaakt. We zijn betrokken geweest bij de verbouw en uitbreiding van de Resident in Den Haag (kantoor Rijksvastgoedbedrijf) en bij de bouw van een opleidingscentrum in een bestaand kantoor van een grote multinational in Den Haag. 

Transformatie en verbouw

Aan de slag met transformatie en verbouw?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie