Ga naar hoofdinhoud
Monumenten en cultureel erfgoed
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Monumenten en cultureel erfgoed

Heb je vragen?

Monumenten en cultureel erfgoed: advies voor bedrijven en organisaties

In Nederland zijn we zuinig op onze monumenten. Dit betekent dat de restauratie, transformatie en renovatie ervan altijd topsport is. Bouwtechnisch gezien. Maar ook als het gaat om project- en informatiemanagement, wet- en regelgeving, financiën en samenwerking. Met Antea Group breng je een partner aan boord die al deze aspecten beheerst en elk omvangrijk monumentenproject van a tot z voor je organiseert en realiseert.

Ben je particulier en op zoek naar advies voor een kleine renovatie of restauratie? Dan verwijzen we je graag naar de website Monumenten.nl.

In elke fase de juiste kennis

Of het nu gaat om een kerkrestauratie of de transformatie van industrieel erfgoed: onze kracht is dat we voor elk vraagstuk en op elk schaalniveau de expertise in huis hebben. Denk aan ontwerpers en specialisten die de bouwtechnische kant van het verhaal kennen. Maar ook experts op het gebied van subsidies en verduurzaming. Daarnaast vind je bij ons project- en procesmanagers die jouw opgave vanaf de start tot en met de oplevering en onderhoudsfase begeleiden.

Voor het hele pakket

Je kunt ons inschakelen op onderdelen. Maar ook voor het hele pakket. Dit betekent dat je vanaf de projectstart tot en met de uitvoering één partner naast je hebt die alles regelt en zorgt voor het resultaat dat jij voor ogen hebt. 

  • Planvorming en bijbehorende onderzoeken;
  • Ontwerp en engineering;
  • Aanbesteding en contractvorming;
  • Uitvoeringsbegeleiding;
  • Assetmanagement;
  • Sloopbegeleiding;
  • Subsidies.

Planvorming monumenten

Stel, je staat voor de restauratie of transformatie van een monument. Of je werkt aan een gebiedsontwikkeling dat een monument of cultuurhistorisch erfgoed raakt. Dan wil je op voorhand weten wat mogelijk is en hoe je binnen de eisen tot een geaccepteerd plan komt. Je vindt bij ons specialisten die hierin met je optrekken. Denk aan erfgoedspecialisten en archeologen die je kunt inschakelen voor onderzoeken, analyses en een advies.

Monumenten en cultureel erfgoed: advies voor bedrijven en organisaties
Monumenten en cultureel erfgoed: advies voor bedrijven en organisaties

Bouwtechniek

Wanneer de plannen voor transformatie of restauratie concreet worden, kun je eveneens een beroep doen op Antea Group. Of het nu gaat om ontwerp, constructie, bouwtechniek, installatietechniek, brandveiligheid, bouwfysica of duurzaamheid: op elk onderdeel vind je bij ons specialisten die voor een technische oplossing in een monumentale context zorgen. Mensen die de kansen en de risico’s kennen. En die weten wat er komt kijken om deze opgaves tot een goed einde te brengen.

Samenwerking met Monumentenzorg, Rijksdienst en gebiedspartners

Werken aan een monument vraagt niet alleen om technische en beleidsmatige kennis. Want, elk monumentenproject ligt onder een vergrootglas. Van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Monumentenzorg tot gebiedspartners: iedereen kijkt kritisch mee. Dan is het fijn om een partner te hebben die de belangen van stakeholders kent én hun taal spreekt. Die staat voor jouw belang, maar die ook zorgt voor verbinding, samenhang en oplossingen waarmee je verder kunt.

Beheer en onderhoud monumentaal vastgoed

Je kunt onze specialisten inzetten voor eenmalige restauratieprojecten. Maar we denken ook met je mee over het beheer en onderhoud van al het monumentale vastgoed dat je in huis hebt. Dit doen we bijvoorbeeld voor Nationaal Park de Hoge Veluwe. Afhankelijk van ambities en wensen (behoud, verduurzaming, kwaliteit) stellen wij meerjarenonderhoudsplannen (MJOP) op en zorgen wij voor de uitvoering en begeleiding daarvan.

Ons track record

De Domtoren, Paleis Het Loo, de Cuneratoren, Leidse Schouwburg, het Drents Archief: zomaar een greep uit restauratieprojecten waarbij wij de afgelopen jaren succesvol betrokken zijn geweest. We doen dit voor gemeenten, vastgoedeigenaren of particulieren. In de rol van projectmanager, maar ook steeds vaker als huisadviseur. Dit betekent dat we in elk project van begin tot eind staan voor het belang van een gebouweigenaar.

Meer informatie of een zakelijke offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Meer weten over monumentenzorg?

Neem contact met ons op.