De gemeente Utrecht is bezig met de voorbereiding van de omvangrijke restauratie van de Domtoren. Voor dit prachtige project zal Antea Group in opdracht van de Utrechtse Vastgoed Organisatie (UVO) de projectleiding gaan verzorgen.

Antea Group is in haar rol van projectleiding verantwoordelijk voor de restauratie van de Domtoren en zal sturing geven aan het ontwerp- en interne projectteam. Daarnaast is Antea Group verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken en bewaken van de kaders (financiën, planning, organisatie etc.).

Planning

Het jaar 2018 zal in het teken staan van de voorbereidingen: uitwerking ontwerp en aanbesteding bouwteampartner. Na afronding van de werkzaamheden wordt verwacht dat de restauratie kan starten in 2019.

Deze nieuwe opdracht is een mooi vervolg op de projectleiding van de restauratie van de Cuneratoren in Rhenen, die in 2017 met succes binnen budget en planning is afgerond.

Documentaire domtoren

In opdracht van de gemeente Utrecht wordt het proces van de restauratie en de voorbereidingen vastgelegd in een documentaire. Dit betekent dat de projectleider alsook andere betrokkenen geregeld worden geïnterviewd en dat overleggen worden gefilmd. Jaarlijks zal er een aflevering van deze documentaire worden getoond.