Wij zijn enorm trots op onze ingenieurs! Zij zijn trots op hun projecten. Op deze Dag van de Ingenieur presenteren een aantal van onze top-ingenieurs een project waar ze ontzettend trots op zijn. En waarom dit project één voor in de vitrinekast is. Ralph Backer is erg trots op de restauratie van de Domtoren in Utrecht, waar hij aan verbonden is.

Hoe is het om ingenieur te zijn?

“Het is bijzonder om als ingenieur te mogen werken aan onder andere het behoud en de totstandkoming van (nieuwe) gebouwen. Deze gebouwen met veelal een maatschappelijke functie (bijvoorbeeld scholen, zwembaden of monumenten) hebben veel impact op de samenleving. Het is eervol om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Welk project is dit en wat is hier zo bijzonder aan?

“Dit project betreft de restauratie van de Domtoren in Utrecht, waar ik de rol van projectleider namens de gemeente Utrecht vervul. Het is uitdagend, mooi en zeer interessant om vanuit deze rol bij te dragen aan de voltooiing van de restauratie van dit bekende Rijksmonument. De restauratie gaat binnenkort van start en zal een aantal jaar duren.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Ik werk inmiddels 16 jaar bij Antea Group en ben gegroeid van adviseur tot nu projectmanager. Mede dankzij de diversiteit in de projecten, de prettige collega’s en de eigen vrijheid en verantwoordelijkheid die wij krijgen, om onszelf te ontwikkelen. De werkervaring en gerealiseerde projecten maken mij trots op mijn werk.”

Waarom zouden jongeren volgens jou een ingenieursstudie moeten gaan doen?

“Het stelt je in staat om vanuit je opgebouwde technische kennis een bijdrage te leveren aan de samenleving. Veel projecten betreffen fysiek gerealiseerde objecten, die zichtbaar blijven, waar je trots op kan en mag zijn.”