Wij zijn enorm trots op onze ingenieurs! Zij zijn trots op hun projecten. Op deze Dag van de Ingenieur presenteren een aantal van onze top-ingenieurs een project waar ze ontzettend trots op zijn. En waarom dit project één voor in de vitrinekast is. Ruben van Dasler vertelt over Het Nationale Park de Hoge Veluwe, waar wij al jarenlang het onderhoud en beheer van verzorgen.

Hoe is het om ingenieur te zijn?

Ruben: "Erg leuk door de diverse uitdagingen en de essentiële rol die je vervult tussen techniek en klantvraag. Het is een uitdaging om het beste uit de techniek te halen, om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ieder project heeft weer specifieke, eigen uitdagingen en vragen en vraagt dus ook om creatieve en eigenzinnige oplossingen. Met alleen maar standaardoplossingen kom je er niet."

Welk project is dit en wat is hier zo bijzonder aan?

Antea Group verricht sinds 2005 de totale zorg voor het aanbesteden en begeleiden van al het gebouw- en wegenonderhoud van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ruben: "Je ziet op de foto hierboven een deel van het sanitairgebouw op de camping van Het Nationale Park De Hoge Veluwe: de overkapping met de centrale vuurplaats voor alle campinggasten. Dit gebouw is ontworpen door een student (Leonie de Heer) aan de TU/Eindhoven. Antea Group heeft dit in bouwteamverband verder ontwikkeld en gebouwd in opdracht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Inmiddels hebben wij -zoals alle vastgoed en infra op Het Park- het beheer en onderhoud in handen. Dit maakt het ontwikkelproces zo uniek, omdat wij bij iedere keuze ook de onderhoudbaarheid en dus duurzaamheid in onze afwegingen mee moeten nemen vanuit een intrinsieke motivatie."

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

"Antea Group heeft diverse disciplines en dus kunnen wij grote, complexe vraagstukken integraal aanpakken vanuit een en dezelfde organisatie. Daardoor kunnen we de leukste en mooiste projecten aan en dat maakt werken bij Antea Group heel leuk."

Waarom zouden jongeren volgens jou een ingenieursstudie moeten gaan doen?

"Het werk is divers en doet ertoe. Je werkt mee aan de leefbaarheid en het leefplezier van ieders omgeving, of dat nu op het werk of thuis is. Binnen de ingenieurswereld zijn er zoveel mogelijkheden voor jouw specifieke talent. Of het nu een heel inhoudelijke adviesfunctie is, een procesbegeleider of de meer relationele omgevingsmanager: de mogelijkheden voor je carrière zijn binnen de de ingenieurswereld oneindig groot!" Aldus Ruben van Dasler.