Vrijdag 6 juli om 14.30 uur geven gedeputeerde Bea Schouten van provincie Gelderland en burgemeester René Verhulst van gemeente Ede het officiële startsein voor het realiseren van het Nieuwe Hart van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De gehele begeleiding en technische voorbereiding is door Antea Group verzorgd in samenwerking met VDNDP, LBA en Multical.

Eerste strook voor de fundering

Onder andere de architecten, aannemer Rots Bouw B.V., ingenieurs- en adviesbureau Antea Group, enkele medewerkers, de Ondernemingsraad en enkele leden van de Raad van Toezicht en Raad van Advies van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe zullen aanwezig zijn. Zij zullen met alle genodigden na een welkomstwoord de bouwlocatie bezoeken. Hier zal de bouwhandeling worden verricht door symbolisch de eerste strook te leggen voor de fundering van het nieuwe centrumgebouw. Naderhand wordt er getoast op een goed verloop van het nieuwbouwproject.

Optimale samenwerking

We zijn trots op onze nauwe relatie met de Stichting als onafhankelijk en professioneel huisadviseur. Al 14 jaar verzorgen wij de aanbesteding en begeleiding van al het gebouw- en wegenonderhoud conform het opgestelde meerjarenonderhoudsplan van het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Het nieuwe hart van De Hoge Veluwe

Het nieuwe Centrumgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt het hart van het Park, de plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur kunnen beleven. Het multifunctionele gebouw zal het Parkrestaurant, een informatiecentrum, zalen en de Parkwinkel huisvesten. Het ontwerp is van de hand van de architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond, Antea Group is verantwoordelijk voor de uitvoering.