22 maart is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Water Dag. Op deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij het enorme belang van water voor onze huishoudens, voedsel, economie en niet te vergeten voor de flora en fauna om ons heen. Water is voor Antea Group een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

Beschikbaarheid en kwaliteit van water

Dagelijks werken veel collega’s aan projecten die gericht zijn op beschikbaarheid en kwaliteit van water. Zo werken we aan het verbeteren van de ecologische waterkwaliteit, adviseren we bij het leggen van waterleidingen en houden wij ons bezig met het opsporen en saneren van waterverontreiniging. Met innovaties als de onderwater-drone en de meetboot zijn we altijd bezig onze dienstverlening en de waterkwaliteit te verbeteren.

We staan er niet altijd bij stil dat we binnen Antea Group al zoveel doen op het gebied van water. Daarom besteden we intern voor onze collega’s ook aandacht aan Wereld Water Dag.


Marijke Frielink
Adviseur Energietransitie

Lid SDG Nederland

Om de impact van onze kennis te vergroten, werken we als lid van SDG Nederland verder aan het integreren van de Sustainable Development Goals binnen Antea Group. We zetten ons in voor zeven SDG’s. Deze liggen het dichtst bij onszelf. Door deze focus, een stapsgewijze en gerichte aanpak kunnen we écht impact creëren. Je leest er hier meer over.

Duurzame projecten

Dagelijks werken onze ingenieurs en adviseurs aan diverse projecten om de waterkwaliteit te verbeteren. Zo maken we Nederland elke dag een stukje mooier. Onderstaand enkele projecten uitgelicht: