Een oud schip aan de binnenkant bekijken? Op Urk is het mogelijk! Antea Group creëert een Virtual Reality-ervaring van de resten van een oud schip bij de Buitendijkse Haven waarbij iedereen het scheepswrak kan bekijken.

Provincie Flevoland wil tijdens een erfgoedpop-up aandacht schenken aan deze vondst. De berging van het wrak is erg kostbaar en dat is waar Antea Group Virtual Engineering uitkomst biedt. Met behulp van een VR-bril zakken bezoekers van de pop-up virtueel af naar de Zuiderzeebodem. Ze kunnen 360 graden rondkijken terwijl ze langs het wrak gevoerd worden en het historische verhaal van de visserij te horen krijgen.

Informatief, innovatief maar bovenal indrukwekkend

Het wrak, van vermoedelijk een Schokker UK 117, is grotendeels nog in takt en werd voorheen gebruikt als vissersschip op de Zuiderzee. De vondst van dit bijzonder object past in een groter verhaal rondom de vergane glorie van de visserij begin 20e eeuw, waarbij vermoed wordt dat boten bewust werden afgezonken. Een wrak met grote erfgoedkundige waarde.

Dit project is een goed voorbeeld van waar Virtual Engineering van toegevoegde waarde is. Antea Group biedt een betaalbaar alternatief voor een kostbare operatie. Met de nieuwste technieken kan door middel van visualisatie en storytelling een virtuele beleving tot stand worden gebracht. Een beleving welke informatief, innovatief maar bovenal indrukwekkend is.